« Βουλγαράκης» ο Χουρσαλάς !

Παραδέχθηκε  πλήρως ο  δήμαρχος του Κορυδαλλού , Νίκος Χουρσαλάς την αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας , ότι δόθηκαν « ελεημοσύνες» αντί μισθοί,  εν μέσω πανδημίας,  σε δεκάδες εργαζομένους , οδηγώντας τους ίδιους και τις οικογένειες τους σε απόγνωση .

Και μάλιστα όταν εισπράττονται κανονικά  οι μηνιαίες εισφορές  παιδιών και ενηλίκων που συμμετέχουν στα τμήματα του Οργανισμού  Αθλητισμού -Πολιτισμού , που είναι κλειστά λόγω κορωνοιού από τις 12 Μαρτίου και στα οποία είναι καθηγητές οι παραπάνω εργαζόμενοι.

Την αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας , έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ο επικεφαλής της παράταξης « Μαζί για τον Κορυδαλλό» , Νίκος Κατσούλης καταγγέλοντας με δριμύτητα την ανάλγητη αυτή στάση της Δημοτικής Αρχής . Αναφορά έγινε  στο θέμα και από την παράταξη « Λαική Συσπείρωση». Αντίθετα η παράταξη  Γουρδομιχάλη , που θέλει να καταγραφεί ως η έχουσα την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είπε κιχ . Προφανώς στα πλαίσια της πλήρους συμπόρευσης και ταύτισης  της , με τη συνδιοίκηση Χουρσαλά – Δημόπουλου.

Εντύπωση επίσης προκαλεί , η μέχρι τώρα  ηχηρή σιωπή  που έχει τηρήσει στο θέμα και η ηγεσία  του Σωματείου των  Εργαζομένων στο Δήμο .

Ο κ. Χουρσαλάς , για να δικαιολογηθεί, δήλωσε ούτε λίγο -ούτε πολύ ότι έπραξε …νομότυπα .Θυμίζοντας σ΄όλους την περίφημη ρήση του  γνωστού ομοιδεάτη του , πρώην υπουργού , Γιώργου Βουλγαράκη, το « νόμιμο είναι και ηθικό». Και φυσικά παραβλέποντας τι πράττουν οι άλλοι δήμοι.

Το δημοσίευμα

Στο δημοσίευμα μας , εκείνο , αναφέραμε συγκεκριμένα τα εξής :

« Σε πεδίο « δοκιμών» αντιλαικών πολιτικών μετατρέπεται σιγά – σιγά ο δήμος Κορυδαλλού , στους μόλις 8 μήνες της Δημοτικής Αρχής Χουρσαλά , που διοικεί με την πλήρη στήριξη της , από την παράταξη « Δήμος για Όλους» αλλά και της συντριπτική πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων που είχαν εκλεγεί με την παράταξη Κασιμάτη.

Μετά :

  • τις δυσθεώρητες αυξήσεις που επέβαλε  στα τέλη ηλεκτροφωτισμού ,
  • την  όλο και πιο προωθούμενη  ιδιωτικοποίηση του δήμου , με πρώτο τον τομέα πρασίνου  και τις αναθέσεις που προβαίνει σε ιδιώτες ,
  • – την αντιδημοκρατική τακτική να αποκλειστούν από το δικαίωμα του εκλέγειν και τους εκλέγεσθαι εννέα Δημοτικοί Σύμβουλοι πρωτοστατώντας πανελλαδικά σ΄αυτό ,
  • την άρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα  στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων  που επλήγησαν από την πανδημία και συνεχίζουν να καταβάλλουν υπέρογκα τέλη , παρότι είναι κλειστές ( εμπορικά μαγαζιά , εστίαση κ.α )

η διοίκηση Χουρσαλά , έδειξε τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ , το πραγματικό της « πρόσωπο».

Δεκάδες   καθηγητές – περισσότεροι από 40-στα τμήματα του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου , αντί για τις κανονικές αμοιβές τους , έλαβαν κυριολεκτικά « ψίχουλα» .

Η διοίκηση Χουρσαλά  πλήρωσε τον καθένα με λίγες δεκάδες ευρώ  , αδιαφορώντας το πως εκείνοι και οι οικογένειες τους , θα αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που έχουν και για τις οποίες υπολόγιζαν στο μισθό τους για να τις εκπληρώσουν .

Πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή Χουρσαλά , αφού πήρε τις συνδρομές για το μήνα Μάρτιο , από τους γονείς των παιδιών  και τους ενήλικες που μετέχουν στα τμήματα αυτά , ΔΕΝ κατέβαλε τα αντίστοιχα ποσά στους καθηγητές  , με το «επιχείρημα» ότι είχαν διακοπεί τα μαθήματα  κ.α.

Γιατί τότε  όμως πήρε από τους γονείς τις συνδρομές Μαρτίου , αφού δεν τις κατέβαλε στους καθηγητές ; Θα τις επιστρέψει και γιατί δεν το έπραξε μέχρι τώρα , ένα και πλέον μήνα μετά;

Επίσης  η « λογική» αυτή της διοίκησης Χουρσαλά ανοίγει την « κερκόπορτα» στο άμεσο μέλλον , να προβαίνει σε  :

Ανάλογες μειώσεις των  μισθών και όλων των άλλων των εργαζομένων στο δήμο, σ΄αντίστοιχες έκτακτες περιπτώσεις είτε πανδημίας είτε καιρικών συνθηκών κ.α

Ν΄αποτελεί ουσιαστικά μια « πρόβα τζενεράλε» ,  για εφαρμογή της σε πανελλαδικό επίπεδο ,  σ΄όλο το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα . Ακόμη , ερωτάται η Δημοτική Αρχή Χουρσαλά :

  • Ποιος αποφάσισε να μην πληρωθούν κανονικά οι δεκάδες καθηγητές των τμημάτων αυτών ;
  • Γιατί δεν κλήθηκε το ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού να ενημερωθεί τουλάχιστον αλλά και να αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
  • Γιατί δεν ενημερώθηκε καν το Δημοτικό Συμβούλιο , το οποίο είναι εκείνο που εγκρίνει τις επιχορηγήσεις του Δήμου προς τον Οργανισμό;
  • Γιατί δεν αποφάσισε , το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ  και ΗΘΙΚΟ ,όπως έχει πράξει η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων πανελλαδικά , την απαλλαγή από συνδρομές όσων μετέχουν στα τμήματα αυτά για  όσο είναι κλειστά  ;»