Ομολόγησε ο Μελάς ότι κατηγορεί «ανυπόστατα και αναληθώς». Και σαν να μην ” τρέχει” τον πήρε πάλι πίσω ο Κασιμάτης

 

 

«Ψιλά γράμματα» φαίνεται ότι είναι για τον απερχόμενο δήμαρχος Σ. Κασιμάτη, οι πολιτικές συμπεριφορές που πρέπει να διακρίνουν όσους ζητούν τη ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών .Και μπροστά στην αγωνία του , να αποφύγει τη συντριβή στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής , δεν διστάζει να συνεργαστεί ακόμη και μ΄εκείνους που εξαπέλυε μύδρους εναντίον τους , για το τι ” είναι”.

Με γραπτή  από τον ίδιο υπογεγραμμένη δήλωση , ο Γιάννης Μελάς , παραδέχθηκε ότι  στράφηκε δημόσια ενάντια  σε βάρος  τρίτου προσώπου , που τόσα του έλεγε – «με ανυπόστατα στοιχεία».Η μεγάλη « μεταγραφή» του απερχόμενου δημάρχου , Σ. Κασιμάτη,  και η οποία  προκάλεσε πολιτική αποστροφή στην κοινωνία του Κορυδαλλού .

Το άτομο από το οποίο ο κ. Μελάς ζήτησε γραπτώς συγνώμη ανήμερα της δίκης που επρόκειτο να γίνει , δεν είναι ο Σ. Κασιμάτης.

Τον οποίο ,επίσης το 2014 είχε καταγγείλει με βαρύτατες εκφράσεις και με ακόμη περισσότερα βαρύτατα υπονοούμενα, Χωρίς έκτοτε να ανακαλέσει οτιδήποτε και το κυριότερο , χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς Κασιμάτη. Λες και με όσα βαρύτατα τον ” έλουζε” ο Μελάς δεν έθιξαν στο ελάχιστο την υπόληψη του ,

Όπως γράφει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ  ο  Μελάς μετά την παραδοχή αυτή δεν αποσύρθηκε , δεν πήγε ” σπίτι ” του αλλά αντίθετα   , ” μ΄αυτό που θα έπραττε κάθε άνθρωπος ,διαισθανόμενος το βάρος των πράξεων του και την ντροπή απ΄αυτές τις καταδικαστέες πράξεις , αυτός σαν να μην « τρέχει τίποτε» ξαναζητά τη ψήφο των πολιτών για να εκλεγεί .

Και παρότι , πέραν όλων αυτών , στην πενταετία που πέρασε  διέπρεψε με την …απαρατήρητη « παρουσία» του , στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Γ. Μελάς , πρώην συνέταιρος σε επαγγελματική δραστηριότητα  του  Σ. Κασιμάτη και ο πιο έμπιστος του , μέχρι το 2013 , τά΄σπασε μαζί του ,  γιατί ήθελε εκείνος να γίνει δήμαρχος .

Στις  δημοτικές εκλογές του 2014 καταφέρθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα σε βάρος του Σ. Κασιμάτη , όπως και εκείνος εναντίον αυτού. Μετατρέποντας τον προεκλογικό αγώνα των Δημοτικών Εκλογών του 2014, σ΄ένα πραγματικό …λασπόλουτρο.

Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν έκτοτε ,  κανείς από τους δυο δεν έδειξε να …θίγεται η αξιοπρέπεια του ,μ΄όσα είχαν  ειπωθεί .

Και ποτέ  κανείς από τους  δυο  , δεν ζήτησε ( δικαστικώς ή με άλλο τρόπο)  από τον άλλο ν΄ανακαλέσει και ν΄αποκαταστήσει όσα είχε πει σε βάρος του . Λες και ήταν αμελητέα .Και δεν θιγόταν η  τιμή  και υπόληψη τους . Όταν άλλοι στη θέση τους ,  όχι μόνο θα είχαν αντιδράσει αλλά θα είχαν κυριολεκτικά « πεθάνει» από την ντροπή για όσα είχαν ειπωθεί , ακόμη και αν δεν ήταν αληθινά .

Και μπορεί ο Σ. Κασιμάτη  για λόγους που εκείνος μόνο γνωρίζει να μην αντέδρασε κατόπιν , ένας άλλος τότε πολιτικός αντίπαλος του Γ. Μελά , τον έσυρε στα δικαστήρια .

Ανήμερα όμως της δίκης , 5/11/ 2015,  για να αποφύγει προφανώς βέβαιη και βαριά καταδίκη , τι λέτε ότι έκανε ο Γ. Μελάς ;

Υπέγραψε δήλωση , που λέει ούτε λίγο –ούτε πολύ ότι τα έλεγε αυτά γιατί παρασύρθηκε από άλλους ( λες και είναι κανένα μικρό παιδί), πως υιοθέτησε και εξαπέλυσε κατηγορίες « χωρίς κανένα προηγούμενο έλεγχο και αξιολόγηση», ότι  «όφειλα να είμαι προσεκτικότερος σε τόσο λεπτά ζητήματα» και  « ανακαλώ τα όσα ανυπόστατα , αναπόδεικτα και αναληθή δήλωσα».

Επίσης ότι ζητά συγνώμη , φέροντας έτσι στο νου τη γνωστή ρήση του θυμόσοφου λαού μας  , « από τότε που ανακαλύφθηκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο».Δεδομένου ότι οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του μετά απ΄αυτό , θα είχε πάραυτα παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος και θα είχε πάει στο σπίτι του .

Αυτό είναι το « πολιτικό ήθος» της παράταξης Κασιμάτη-Μελά . Θα τους ψηφίσετε;

Όταν στα 60 ακόμη «ανακαλύπτεις»

Η πολιτική παρωδία  αυτής της συνεργασίας και ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ του Γ. Μελά με τον Σ. Κασιμάτη, που τόσα έχει σούρει , δεν έχει προηγούμενο .

Όχι μόνο δεν έχει βρει ένα λόγο να εξηγήσει γιατί έφυγε το 2014 και αν ήταν ΨΕΜΑΤΑ όσα έλεγε σε βάρος του εκ νέου  αρχηγού του  αλλά στο πολυτελέστατο φυλλάδιο που μοιράζει δεν διστάζει να μιλήσει για « αξίες» , «διαφάνεια»,  ακόμα και για «κουλτούρα συνεργασίας».

Το 2014 που αποχωρούσε από τον Κασιμάτη δεν τον κατείχε « κουλτούρα συνεργασίας»; Τώρα την «ανακάλυψε» ; Στα  εξήντα  τόσα του;