Όλα στο ” πόδι”

 

Εάν  υπάρχει κάποιο στοιχείο που κάνει διακριτή από κάθε άλλη προηγούμενη Δημοτική Αρχή , τη διοίκηση Κασιμάτη, είναι ότι όλα τα κάνει στο “πόδι”.

Μόλις διαμαρτύρονται οι οδηγοί των λεωφορείων αποφασίζει να τοποθετήσει κολονάκια στην Αθηνάς . Όταν ξεσηκώνονται οι έμποροι τότε σταματά την επέκτασή τους και τ΄αφήνει  μόνο σ΄ένα στενό(!). Στη συνέχεια και βλέποντας ότι υπάρχει πρόβλημα , αποφασίζει χωρίς  ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη να μονοδρομήσει μόνο να άνοδο  την Αθηνάς και να μεταφέρει  όλο το φόρτο κυκλοφορίας της καθόδου στην Πόντου , μετατρέποντάς την σε λεωφορειόδρομο κλπ , κλπ , κλπ.

Κι αυτά είναι μόνο μερικά από εκείνα των τελευταίων εβδομάδων .

Το πιο πρόσφατο όμως , είναι εκείνο που συνέβη μόλις χθες , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

Έθεσαν σαν έκτακτο θέμα και ψήφισαν -χωρίς καν να υπάρχει γραπτή εισήγηση των υπηρεσιών – την τοποθέτηση φαναριών στη διασταύρωση Μ. Ασίας και Χειμάρρας.

Θορυβημένοι  από την κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει για σήμερα  οι γονείς των δημοτικών σχολείων και του 7ου Γυμνασίου , που στεγάζονται στα 88 στρ, ζητώντας μέτρα προστασίας των  μαθητών  κατά την προσέλευσή  και την αναχώρησή τους από τα διερχόμενα αυτοκίνητα , θυμίζοντας ένδοξες εποχές του παλαιοκομματισμού στη χώρα μας , έλαβαν , κυριολεκτικά στο ¨πόδι”, την απόφαση αυτή .

Τι και αν επί χρόνια ολόκληρα ζητούσαν , με υπομνήματα και παραστάσεις στη διοίκηση , οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων αυτών να μεριμνήσει η διοίκηση Κασιμάτη , να δοθεί λύση .

Τι και αν εκεί ακριβώς , κατοικούν  δυο πολιτικά στελέχη της διοίκησης Κασιμάτη  έχοντας ιδία και καθημερινή -επί χρόνια- γνώση του κινδύνου που διατρέχουν οι μαθητές  , ο Ηλίας Κοσμίδης και ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης , ο δεύτερος μάλιστα καθ΄ύλην αρμόδιος  για το θέμα . Τίποτα και πάλι.

Όταν όμως έμαθαν ότι οι κάτοικοι θα κινητοποιούνταν , τότε έφεραν άρον -άρον στο Δημοτικό Συμβούλιο  ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ και όχι γραπτώς, πρόταση για φανάρια.

Χωρίς καμία προεργασία από την αρμόδια υπηρεσία , χωρίς γραπτή εισήγηση , χωρίς,χωρίς , χωρίς .

Δυστυχώς αυτοί διοικούν σήμερα τον Κορυδαλλό !