Και από τη Σαλαμίνα θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα

Η  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), συμπεριέλαβε το Δήμο Σαλαμίνας  στο σχεδιασμό της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Tokyo 2020». Η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σαλαμίνα και η Τελετή Υποδοχής της θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2020.

Για τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας θα επιλεχθούν δύο (2) λαμπαδηδρόμοι οι οποίοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος. Προτεραιότητα έχουν:

  • Οι Ολυμπιονίκες
  • Οι διακριθέντες στον Αθλητισμόμε σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά, Πανελλήνια Πρωταθλήματα, κ.ο.κ.)
  • Οι διακεκριμένοι στις Τέχνες, στα Γράμματα και στην κοινωνική προσφορά
  • Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ)

Σε περίπτωση που για εξαιρετικά σημαντικό λόγο επιλεγεί λαμπαδηδρόμος έως 16 ετών, αυτό γίνεται μόνο με τη συγκατάθεση της ΕΟΕ και κατ’ εξαίρεση των κανόνων.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως προσέλθουν έως και τις 14/01/2020 και ώρα 14:00 στο Δήμο Σαλαμίνας (Τμήμα Πρωτοκόλλου) προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Οι λαμπαδηδρόμοι και οι συνοδοί θα πληροφορηθούν για την επιλογή τους και τις λεπτομέρειες που αφορούν στη συμμετοχή τους (ημερομηνία, ώρα, τόπο, παραλαβή υλικού, κλπ) από το Δήμο.