«Ο Πόνος είναι ο Ιησούς»-Εκδήλωση της Ανάσας Ζωής

 

Η Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού μας προσκαλεί και φέτος στην πασχαλινή της εκδήλωση με τίτλο «Ο Πόνος είναι ο Ιησούς», την Παρασκευή 26 του μηνός, στο δημαρχείο, στις 6.30μμ.

Συμμετέχουν: Κώστας Τσιμπίδας, ερμηνευτής μουσικολόγος πρωτοψάλτης

Παντελής Λεγάκης, πιανίστας καθηγητής Μουσικού Γυμνασίου Ναυπλίου

Διαβάζουν μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Κορυδαλλού και φίλοι της Ανάσας Ζωής.

Επιμέλεια κειμένων Ελένη Λιντζαροπούλου, θεολόγος ποιήτρια.

Σ΄ανακοίνωση της , αναφέρει: “Κάθε χρόνο την βουβή εβδομάδα «κάτι» ετοιμάζουμε… λέμε «δυο» λόγια για να βαδίσουμε με συναίσθηση των γεγονότων προς την Ανάσταση. Αυτό σημαίνει Πάσχα, ένα πέρασμα από τον θάνατο στην ζωή, όχι χωρίς οδύνη.

Το Πάσχα του θεανθρώπου άγγιξε την ποίηση, εκκλησιαστική και κοσμική με κείμενα εξαιρετικού κάλλους αξεπέραστα και συνεχίζει να εμπνέει αλλά και να ταυτίζεται με τον διαχρονικό πόνο των ανθρώπων.

Γιατί τι είναι ο Χριστός αν δεν είναι ένας από εμάς, ο Ένας. Από τα Τέμπη λοιπόν, έως την Γάζα, από την Μόσχα ως τον Γολγοθά «Ο πόνος είναι ο Ιησούς».

Ελάτε μαζί μας στην εκδήλωση της Ανάσας Ζωής Κορυδαλλού να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Ζωής να σταθεί αξιοπρεπώς και τούτη της Ανάσταση.

Η πρώτη φορά που κάναμε εκδήλωση την βουβή εβδομάδα ήταν το αφιέρωμα «Η Θεοτόκος στην τέχνη», στην σκηνή “Γκαράζ”, το 2015, με τον αείμνηστο Γιώργο Ζουγανέλη, διευθυντή του Σχολείου των Φυλακών Κορυδαλλού, την εικαστικό Γεωργία Δαμοπούλου, την αγιογράφο Μαρία Σκηνίτη, τον καθηγητή Χρήστο Καρύδη, την ανθρωπολόγο Μιμήνα Πατεράκη και πολλούς ακόμη. Στην συνέχεια την ιδέα της εκδήλωσης  παρέλαβε η Ανάσα Ζωής, την ανέπτυξε με τα κεράσματά της και τις συνεργασίες της και της έδωσε τον χαρακτήρα που έχει σήμερα, που στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην πόλη μας”.