Πειραιάς και Κρήτες γιόρτασαν μαζί

IMG_7714.JPG-Ομονοια

 

Ο Δήμαρχος Πειραι, . Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε , στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από Συλλόγους του Πειραιά τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια,  χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής τους για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στην συνέχεια ο κ. Μώραλης έπαιξε με τα παιδιά του στο χριστουγεννιάτικο παιδότοπο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και  ειδικά στους Πειραιώτες. Είμαστε εδώ, στην πλατεία Κοραή, έξω από το Δημαρχείο, σε μια ωραία ατμόσφαιρα. Εδώ υπάρχει ο χριστουγεννιάτικος παιδότοπος με πολλά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. Παρακολουθούμε επίσης, την εορταστική εκδήλωση της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά. Στην εξέδρα βλέπουμε δημοτικούς και παραδοσιακούς χορούς από τους Κρήτες, τους Καρπάθιους και άλλους συλλόγους. Το βράδυ έχουμε και άλλες εκδηλώσεις εδώ, στην πλατεία Κοραή, όπως και στην πλατεία Κανάρη.

Είναι γιορτινές ημέρες, χαρούμενες ημέρες και έχουμε φροντίσει στο μέτρο του δυνατού να έχουμε γιορτή στην πόλη, αυτές τις 15 ημέρες.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους».