Περιοδεία KKE στη Σαλαμίνα ενάντια στην αποστολή πολεμικού την Ερυθρά Θάλασσα

Με περιοδεία και εξόρμηση στη Σαλαμίνα, οι οργανώσεις του ΚΚΕ έδωσαν συνέχεια στο κάλεσμα που απευθύνουν στο λαό και την νεολαία για να σημάνει ξεσηκωμός και να μη λύσει κάβους η φρεγάτα «Ύδρα» για την Ερυθρά Θάλασσα. Κανένας ναύτης και στρατιωτικός να μη βρεθεί σε ξένα νερά και εδάφη.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Παναγή, μέλος της ΚΕ περιόδευσε αρχικά στο λιμάνι και στη συνέχεια στο κέντρο και την αγορά της Σαλαμίνας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του , “συζήτησε με εργαζόμενους και κατοίκους του νησιού “για τις επικίνδυνες εξελίξεις που βάζουν τη χώρα μας πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου, μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.

Πολλοί ήταν αυτοί που συμφωνώντας με τα παραπάνω, εξέφρασαν την ανησυχία και το προβληματισμό τους, τα οποία τροφοδοτούνται επιπλέον και από την λειτουργία του ναυστάθμου του πολεμικού ναυτικού σε πολύ κοντινή απόσταση. Πλατιά διακινήθηκε η σχετική ανακοίνωση του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ .

Οι εξορμήσεις και οι ενημερωτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες τόσο στη Σαλαμίνα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά”.