Το αδιαχώρητο στην  « πίτα» της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας  Πειραιά

Εικόνα 1532

Εκατοντάδες πολίτες παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Καλλίπολης.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Ιωάννης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, επισημαίνοντας πως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω προγραμματισμένης υπηρεσιακής συνάντησης. Ο κ. Δαβάκης ευχήθηκε δημιουργική χρονιά με υγεία σε όλους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η χορωδία του Α1 Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης ψυχαγώγησε τον κόσμο με τραγούδια για τον Πειραιά, ενώ  πενήντα παρευρισκόμενοι κέρδισαν δώρα, τα οποία ήταν προσφορά από καταστήματα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα.

          Γκόλφης

Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, σε ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων:«Εύχομαι σε όλους σας, χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία σε εσάς και στις οικογένειες σας. Βλέπω ότι είναι σήμερα μαζί μας σχεδόν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας. Θα πρέπει να αναφέρω ότι εκτός από τη σημερινή τους παρουσία, οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, είναι καθημερινά δίπλα μας και δίνουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα της Κοινότητάς μας. Θα αναφερθώ πολύ σύντομα στα έργα που υλοποιήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε στην Κοινότητά μας, γιατί θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μας να τα γνωρίζουν οι δημότες μας. Η ανάπλαση της πλατείας Σερφιώτου, η οποία ήταν πρωτοβουλία της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας και έγινε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.  Μεταμορφώσαμε με ίδιες δυνάμεις μια πλατεία που ήταν χρόνια παραμελημένη, σε μια όμορφη πλατεία για μικρούς και μεγάλους. Έχουμε την ανακατασκευή των παιδικών χαρών που βρίσκεται σε εξέλιξη στις πλατείες Καρπάθου και Μητρώου, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες και ασφαλείς για τα παιδιά μας σύντομα. Ακόμα πραγματοποιήθηκε ανάπλαση στα πάρκα που βρίσκονται στη Σκλαβούνου και Καζανόβα, στη Μαρίας Χατζηκυριακού και Ακτή Θεμιστοκλέους και στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Ακτή Θεμιστοκλέους. Πρόκειται για έργα τα οποία ήταν απενταγμένα από το ΕΣΠΑ και ύστερα από προσπάθειες του Δημάρχου, εντάχθηκαν σε ένα πρόγραμμα πρασίνου του ΕΣΠΑ. Επιπλέον, προσπαθούμε και είμαστε δίπλα στα σχολεία της Κοινότητάς μας, για την ασφαλή τους λειτουργία, όπου αυτή έχει ζητηθεί. Πραγματικά, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση να βοηθάμε στη λειτουργία  των σχολείων που φοιτήσαμε και τώρα φοιτούν τα παιδιά μας. Ιδιαίτερο βάρος έχουμε δώσει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πλέον έχουμε κάνει θεσμό από την ημέρα που αναλάβαμε,  τις γιορτινές ημέρες, είτε είναι Χριστούγεννα είτε είναι Πάσχα, να προσφέρουμε μεγάλες ποσότητες τροφίμων στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Επίσης, σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω όλο το Κοινοτικό Συμβούλιο, ανεξαρτήτως παρατάξεων. Έχουμε καταφέρει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με μοναδικό σκοπό την επίλυση των προβλημάτων για την αναβάθμισή της Κοινότητάς μας. Βέβαια θα βρεθούν κάποιοι να πουν: «Τα κάνατε όλα τέλεια»; Θα απαντήσω πως όχι,  θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα, αλλά λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας και κατ΄ επέκταση του Δήμου,  κάναμε το καλύτερο δυνατό. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Διευθυντές του 1ουΛυκείου Καλλίπολης και του 1ου Γυμνασίου Καλλίπολης για την παραχώρηση του χώρου,  καθώς και τους καταστηματάρχες που προσέφεραν δώρα για τη σημερινή εκδήλωση. Να είστε όλοι καλά».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο πρώην Υπουργός κ. Κων/νος Αρβανιτόπουλος, ο Βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Γιάννης Μελάς, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Κυριάκος Σιγαλάκος, η κυρία Αθηνά Γλύκα- Χαρβαλάκου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, Νίκος Καλαμακιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Γκερλές και κυρία Μαρία Σταθάκη, Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.