Αυτός  είναι ο Τρύφωνας Αλεξιάδης

Μπορεί να είναι ένας πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής  , αλλά στην καθημερινή του ζωή είναι τόσο απλός και προσηνής που ξαφνιάζει , όσους έχουν στο μυαλό τους , την παραδοσιακή εικόνα του πολιτικού .

Ο λόγος , για τον  Τρύφωνα Αλεξιάδη , που δέχθηκε και ανέλαβε αναπληρωτής  υπουργός Οικονομικών , στις δύσκολες ημέρες των capital controls.

Παρά τα κρίσιμα θέματα που είχε να χειριστεί , τη πολύ δύσκολη για τη χώρα εκείνη περίοδο , δεν ξέχασε ποτέ τη Β΄Πειραιά .

Μπόρεσε, μεταξύ άλλων ,  μετά από δυο σχεδόν δεκαετίες να αξιοποιήσει το  τεράστιο μέγαρο του πρώην « Κεράνη», στη Θηβών και να στεγάσει εκεί σημαντικότατες υπηρεσίες του υπουργείου του , δίνοντας πνοή σ΄όλη την περιοχή .

Και όλα αυτά παρά τον τεράστιο πόλεμο που είχαν εξαπολύσει εναντίον του τα κάθε λογής συμφέροντα …όλων των κομμάτων παρακαλώ.

Τώρα , στις εκλογές της 7ης Ιουλίου , θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα για  βουλευτής .Φυσικά με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ  και στη Β΄Πειραιά , όπου δεκαετίες τώρα μένει αυτός και η οικογένειά του.