Κύκλωμα αλλοδαπών στις φυλακές Κορυδαλλού βασάνιζε κρατούμενους και εκβίαζε τις οικογένειές τους

 

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσίευσε το MEGA  για ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς κρατουμένων στη Β’ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, με εμπλοκή ισοβίτη ασιατικής καταγωγής.

Στο video που μετέδωσε ,εμφανίζεται, ένας κρατούμενος ασιατικής καταγωγής —ισοβίτης και κατηγορούμενος για δολοφονία σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα— να ασκεί βία σε συγκρατούμενούς του και να τους εξαναγκάζει να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους, ζητώντας χρήματα.

Επίσης φέρεται ο δράστης να αποστέλλει απειλητικά μηνύματα προς συγγενείς των θυμάτων, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση μη καταβολής χρημάτων θα προχωρήσει ακόμη και σε θανάτωση του συγγενικού τους προσώπου.

Το « ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»,  έγραψε ότι « το περιστατικό, όπως μεταδόθηκε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία. Συγγενείς των κρατουμένων φέρονται να προτίθενται να προσφύγουν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, καταγγέλλοντας πιθανές παραλείψεις ή ελλιπή εποπτεία από σωφρονιστικούς υπαλλήλους».