Γ. Μελάς : Να φύγει ο Δημόπουλος

 

Αμετακίνητος στη θέση που έχει εκφράσει εξ΄αρχής για τυχόν ανάληψη αντιδημαρχίας στη Δημοτική Αρχή  Χουρσαλά , είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού και υποψήφιος δήμαρχος το 2014, Γιάννης Μελάς.

Ο κ. Μελάς θέτει ως μοναδικό αλλά απαράβατο όρο την εκδίωξη από τη διοίκηση του κ. Δημόπουλου .

Η στάση του κ. Μελά , έχει ιδιαίτερη σημασία . Τόσο για το ειδικό βάρος που έχει στα τοπικά δρώμενα όσο και για την επιρροή που ασκεί σ΄άλλους Δημοτικούς Συμβούλους.

Ως υποψήφιος δήμαρχος  το 2014 εξάλλου , ο κ. Μελάς είχε στο συνδυασμό του Δημοτικό Σύμβουλο τον νυν Δήμαρχο Νίκο Χουρσαλά,δείγμα  ισχυρών προσωπικών δεσμών, τους οποίους  διατηρούν και σήμερα.

Επίσης  πέτυχε στον α΄γύρο το υψηλό ποσοστό  του 26%  απέναντι στον παντοδύναμο τότε δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη και αναμετρήθηκε μαζί του στο β΄γύρο , συγκεντρώνοντας περίπου 46% ,παρά τη λυσσαλέα –συκοφαντική πολεμική που δέχθηκε .

Σήμερα , κ. Μελάς , είναι ένας από την ομάδα των «9» δημοτικών συμβούλων που το 2019 είχαν εκλεγεί με το συνδυασμό του κ. Κασιμάτη και  οι οποίοι μετά την παραίτηση  εκείνου από την ηγεσία της παράταξης , ανεξαρτητοποιήθηκαν .Έκτοτε  στηρίζουν  τη διοίκηση Χουρσαλά.

                                   Οι λόγοι

Ωστόσο θεωρούν και ο ίδιος ο κ. Μελάς , πως ο δήμαρχος , Νίκος Χουρσαλάς , έχει προβεί σε υπέρμετρες παραχωρήσεις προς τον κ. Δημόπουλο προσωπικά αλλά και προς το σύνολο της παράταξης του , που φυλοροεί συνεχώς , με αποστασιοποιήσεις Δημοτικών Συμβούλων της.

Όπως επίσης και σε σχέση με το ισχνό ποσοστό   που έλαβε ο κ.Δημόπουλος , ως υποψήφιος δήμαρχος  στις εκλογές του 2019 και κατά τους οποίους συνιστά ξεκάθαρη αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος προς το πρόσωπο του .

Πέραν αυτών , οι «9» είναι οργισμένοι και με την « εικόνα» που «φιλοτεχνεί»-πλασματικά όπως λένε- ο κ. Δημόπουλος, ότι δήθεν είναι  ο ένας από τους δυο πόλους εξουσίας στο δημαρχείο. Με τον άλλο πόλο , να είναι ο ίδιος ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες,στην τελευταία  συνάντηση της ομάδας  των «9» , ο κ. Μελάς , φρόντισε να υπενθυμίσει και υπογραμμίσει αυτές τις διαφωνίες που συνάμα αποτελούν και «κόκκινη γραμμή» για τον ίδιο.

Κυρίως όμως αυτό που καταλογίζει ο κ. Μελάς στον κ. Δημόπουλο είναι πολιτική αναξιοπιστία, όπως λέει.

Και υπενθυμίζει την στάση που τήρησε ο κ. Δημόπουλος , στον κρίσιμο  β΄γύρο των Δημοτικών Εκλογών του 2014 .

Σύμφωνα με τον κ. Μελά , ενώ είχε υπάρξει μεταξύ τους συμφωνία όποιος από τους δυο ( ήταν και τότε υποψήφιος δήμαρχος ο κ. Δημόπουλος)  μπει στο β΄γύρο ο άλλος να τον στηρίξει δημόσια , ο κ.Δημόπουλος  το αθέτησε . Συμβάλλοντας έτσι  καθοριστικά στην επανεκλογή του κ. Κασιμάτη.

Για του λόγου το αληθές μάλιστα ο κ. Μελάς , επικαλείται   σημαντικούς παράγοντες της πόλης , όπως τον νυν  δήμαρχο κ. Χουρσαλά , τον πρώην δήμαρχο Στέφανο Χρήστου κά