« Κόλαση» η ζωή των κατοίκων γύρω από το Δημαρχείο- Δεν απαντά ο Χουρσαλάς στις καταγγελίες τους για το κέντρο διασκέδασης που έφτιαξε ο Δήμος

 

 

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι , πέριξ του Δημαρχείου από τη μετατροπή σε κέντρο διασκέδασης -bar- restaurant  του μέχρι πρότινος κτιρίου του , στο οποίο στεγάζονταν οι δημοτικές παρατάξεις στο παρελθόν.

Η Δημοτική Αρχή Χουρσαλά – Δημόπουλου , ξεχνώντας τι κατήγγειλε (και) για το θέμα αυτό στο παρελθόν ως αντιπολίτευση την τότε Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , πέταξε έξω τις παρατάξεις αφήνοντας τες άστεγες μέχρι τώρα .

Το μετέτρεψε δε σε …κέντρο διασκέδασης -bar- restaurant, το οποίο παραχώρησε σε ιδιώτη πάλι μέσω του περιβόητου Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου , για τα « πεπραγμένα» του οποίου , πέφτουν « βροχή» οι καταγγελίες σ΄όλες τις Ελεγκτικές Αρχές.

Από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου , η ζωή έχει γίνει αβίωτη , για τους περίοικους , όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Οι κάτοικοι μάλιστα έχουν  καταθέσει δυο φορές γραπτώς καταγγελίες στο Δήμο (αρ. πρωτ. 3719/16-03-2026 και 4538/30-03-2026),για όσα συμβαίνουν και είναι εξαναγκασμένοι να υφίστανται.

Στις καταγγελίες αυτές ο  Δήμος …σιωπά. Παρότι έχει παρέλθει μήνας καμία απάντηση δεν τους έχει δοθεί.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση , πολλά στελέχη της Δημοτικής Αρχής είναι  θαμώνες ενώ έχει φιλοξενηθεί και εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος.

Ιδιαίτερη βαρύτητα μεταξύ των όσων καταγγέλλουν οι κάτοικοι , έχει η διοργάνωση όπως αναφέρουν live συναυλιών- εκδηλώσεων.

Εάν αυτό συμβαίνει , τότε προκύπτουν σοβαρότατα θέματα , σχετικά με το είχε δοθεί άδεια από το Δήμο και τυχόν οποιαδήποτε άλλη Αρχή σύμφωνα με το νόμο , αν έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό ο χώρος όπου γίνονται, αν σε κάποιες εξ΄αυτών ήταν παρόντες ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Χουρσαλάς και άλλα στελέχη του και τι έπραξαν ή ΔΕΝ έπραξαν κλπ

Επιστολή

Κάτοικοι της περιοχής, απέστειλαν επωνύμως στο Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας , Γιάννη Διάκο , σχετική επιστολή , αναφέροντας τα εξής :

«Αξιότιμε κ. Διάκο,

Απευθυνόμαστε σε εσάς, καθώς έχουμε ακούσει ότι έχετε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δυναμισμό σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου και την προστασία της καθημερινότητας των πολιτών, και για τον λόγο αυτό θεωρήσαμε ότι μπορείτε να συμβάλετε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση ενός ζητήματος που μας απασχολεί έντονα.

Είμαστε κάτοικοι της περιοχής πλησίον της πλατείας Δημαρχείου Κορυδαλλού και τον τελευταίο καιρό βιώνουμε μια σταδιακή αλλά πλέον έντονη επιδείνωση της καθημερινότητάς μας.

Η λειτουργία της επιχείρησης …συνοδεύεται από επαναλαμβανόμενα περιστατικά έντονης ηχορύπανσης, τα οποία διαταράσσουν συστηματικά την ηρεμία της γειτονιάς, ενώ παράλληλα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας του καταστήματος και τη νομιμότητα των σχετικών αδειών.

Έχουμε ήδη προσπαθήσει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα θεσμικά, υποβάλλοντας δύο καταγγελίες στον Δήμο (αρ. πρωτ. 3719/16-03-2026 και 4538/30-03-2026), τις οποίες σας έχουμε προωθήσει. Παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος, δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως απάντηση ή ενημέρωση, γεγονός που μας δημιουργεί έντονη απογοήτευση και την εύλογη εντύπωση συστηματικής αδιαφορίας.

Η κατάσταση, αντί να βελτιώνεται, συνεχίζεται με την ίδια ένταση, με επαναλαμβανόμενες μουσικές εκδηλώσεις (live), σε υψηλή ένταση και σε ώρες κοινής ησυχίας.

Για εμάς, το ζήτημα αυτό δεν είναι τυπικό ούτε μεμονωμένο. Αφορά άμεσα την ποιότητα ζωής μας, την ξεκούραση μας και την καθημερινότητα των οικογενειών μας, και πλέον έχει λάβει διαστάσεις που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Για τον λόγο αυτό, θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα τη βοήθειά σας:

– ώστε να διερευνηθεί ουσιαστικά η νομιμότητα της λειτουργίας του καταστήματος και των σχετικών αδειών,

– να ζητηθούν σαφείς και επίσημες απαντήσεις από τη διοίκηση του Δήμου,

Ελπίζουμε στη στήριξή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».