Στο 70% των ψήφων που είχε λάβει στις …Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου του 2019 , στον Κορυδαλλό ,ανήλθε ο αριθμός των φίλων και μελών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΚΙΝΑΛ) , που προσήλθε χθες για να ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα.
Και ο αριθμός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν υπήρχαν κάλπες ή γίνονταν και ηλεκτρονικά η ψηφοφορία , αφού η ουρά αναμονής μέχρι τις 2 το μεσημέρι , ποτές δεν είχε από λιγότερα 100 άτομα και χρειαζόταν περίπου 1 ώρα για να φθάσει κάποιος στο παραβάν για να ψηφίσει
Ακόμη και σε απόλυτο αριθμό ψήφων , ήταν πάρα πολλοί περισσότεροι από όσοι είχαν ψηφίσει στον Κορυδαλλό , στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ . Παρότι τα δυο αυτά κόμματα το 2019 είχαν λάβει ποσοστά 37,92% και 29,65 % αντίστοιχα ενώ το ΚΙΝΑΛ μόνο 6%

Πιο συγκεκριμένα στον α΄ γύρο των εκλογών χθες Κυριακή ( 6/12) ψήφισαν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ 1184 , ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Κι αυτό όταν στις βουλευτικές εκλογές του 2019 είχε λάβει μόνο 1640 ψήφους και 5,62% !
Τα αποτελέσματα
Στο χθεσινό πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ κάθε ένας από τους έξι υποψηφίους, έλαβε στον Κορυδαλλό ρτα εξής
Γ. Παπανδρέου : 387 ψήφοι
Ν. Ανδρουλάκης: 363 ψήφοι
Αν. Λοβέρδος: 336 ψήφοι
π. Γερουλάνος: 34 ψήφοι
Χ. Καστανίδης: 34 ψήφοι
Π. Χρηστίδης: 26 ψήφοι
Παρουσίες
Ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού και πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά , Στέφανος Χρήστου , ήταν εκεί , με όλα τα στελέχη και τους φίλους του ΚΙΝΑΛ , να τον προτρέπουν να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες ” για να ξαναγίνει ο Κορυδαλλός , αυτός που μας αξίζει”.
Επίσης το παρόν έδωσαν ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ στον Κορυδαλλό , όπως ο Γ. Χερουβείμ , η Τ. Γιαννακοπούλου, ο Δ. Καλαποθαράκος , ο Γ. Παπαδόπουλος και η Β.Κορλοτσίδη
Στη ψηφοφορία το παρόν έδωσε και ο επίσης πρώην δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης .
Σημαντικές ωστόσο ήταν οι παρουσίες μεταξύ των ψηφισάντων , που προκάλεσαν …συζητήσεις και θεωρούνταν ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν ” μεταναστεύσει” για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα , κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ ή σ΄άλλα κόμματα ή στην αποχή.
Πιο συγκεκριμένα προσήλθαν- και ψήφισαν η Ελένη Γαλανοπούλου , ο Ανδρέας Καπιτσίνος , ο Σπύρος Αγιώτατος , ο Μιχάλης Λώνας, που είχε σημαντικό ρόλο στην τοπική καμπάνια στήριξης του Ν. Ανδρουλάκη .Επίσης ψήφισαν ο Γιάννης Μελάς , ο Γιώργος Γκόγκος , Κ. Βράκας, Δ. Χριστοφορίδης, Γ. Δημόπουλος , Φ. Θεοφιλίδης .





