Με καθυστέρηση ξεκίνησαν στον Κορυδαλλό ψεκασμοί για τα κουνούπια

 

Εν όψει της θερινής περιόδου και με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την μετάδοση σοβαρών ασθενειών, ο Δήμος Κορυδαλλού έχει ξεκινήσει από 15 Μαίου την εκτέλεση του «Προγράμματος Ελέγχου και Αντιμετώπισης Κουνουπιών».

Ωστόσο , όπως αναφέρουν οι ειδικοί  , « για την αποτελεσματική καταπολέμηση κουνουπιών είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε να ψεκάζουμε από αρχές άνοιξης( δηλαδή Αρχές Μαρτίου)  ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατό τα έντομα που θα γεννήσουν. Στη συνέχεια χρειάζονται μηνιαίες επαναλήψεις μέχρι και το φθινόπωρο»

Σύμφωνα μ΄ανακοίνωση του δήμου , το πρόγραμμα ψεκασμών θα διαρκέσει έως 31/12/2021 και περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες ασφαλείς εφαρμογές με εγκεκριμένα σκευάσματα -προνυμφοκτόνα και ακμαιοκτόνα- σε όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων της πόλης, που είναι και οι κύριες εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος και παρακολούθηση του πληθυσμού των κουνουπιών (με τοποθέτηση παγίδων ενήλικων κουνουπιών και με δειγματοληψίες προνυμφών).