Αποσαφηνίζονται , όπως φαίνεται , οι προθέσεις της βουλευτού Β’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνας Κασιμάτη .
Μήνες τώρα έχουν « φουντώσει» οι συζητήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για επικείμενη μετακίνηση της σ΄αυτό , με «πλημμυρίδα» δημοσιευμάτων να το παρουσιάζουν ως δεδομένο και μερικά εξ΄αυτών μάλιστα να είχαν προαναγγείλει ακόμη και την παρουσία της , στο πρόσφατο συνέδριο του.
Ακόμη και χθες ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ , έγραφε : «Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα ότι πυκνώνουν οι συζητήσεις για την ένταξη στο ΠΑΣΟΚ, της Νίνας Κασιμάτη και της Θεοδώρας Τζάκρη».
Από την πλευρά της , η ίδια η κυρία Κασιμάτη , έχει επιμελώς αποφύγει να τα διαψεύσει ή να τα επιβεβαιώσει.
Πριν λίγα 24ωρα όμως , μ΄αφορμή ανάρτηση δημοσιογράφου για την επάνοδο στη Βουλή του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Γιάννη Δραγασάκη , η κυρία Κασιμάτη τον καλεί να παραδώσει την έδρα στο κόμμα , αν είναι να ανεξαρτητοποιηθεί.
Που σημαίνει ότι η ίδια όχι μόνο εξακολουθεί και παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ , αλλά ενδεχομένως να επιδιώξει και αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο των εσωκομματικών ανακατατάξεων που θα υπάρξουν από αναμενόμενες αποχωρήσεις βουλευτών και κορυφαίων κομματικών στελεχών.
Διαφορετικά προφανώς , δεν θα υπήρχε λόγος να παρέμβει , όπως δεν το έπραττε και το προηγούμενο διάστημα , δίνοντας λαβή σε διάφορους να κάνουν λόγο για αποστασιοποίηση της .
Βεβαίως , υπάρχει και η περίπτωση , να αληθεύουν οι πληροφορίες για επάνοδο της , στο ΠΑΣΟΚ .
Με την ίδια στο ενδεχόμενο αυτό , να παραιτείται από βουλευτής και να « επιστρέφει» την κοινοβουλευτική έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως ζητεί για τον κ. Δραγασάκη , προκειμένου να την αναλάβει ο πρώτος επιλαχών , ο Γιάννης Ραγκούσης , εφόσον κι εκείνος παραμένει στο κόμμα.
Η ανάρτηση
Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτηση της , η κυρία Κασιμάτη:
«Ο Β. Σκ. γράφει σήμερα για τον φίλτατο Γιάννη Δραγασάκη «Ανεξάρτητος βουλευτής της Αριστεράς ο Δραγασάκης. Ένα κόσμημα της πολιτικής μπαίνει στη Βουλή και παραδίδει με το καλημέρα μαθήματα (…) Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής, κίνηση που δείχνει και την πορεία που θα ακολουθήσει στο μέλλον».
Δε γνωρίζω αν ισχύει η ουσία της πληροφορίας και τι θα πράξει ο σ. Γιάννης Δραγασάκης, συνεπώς δεν χρεώνεται ο ίδιος ό,τι γράφεται.
Όμως αυτό που με χαλύβδινη βεβαιότητα δεν ισχύει, είναι ότι «θα παραμείνει» ανεξάρτητος βουλευτής, όπως γράφει παραπειστικά το δημοσίευμα λες και είναι ήδη βουλευτής ή ανεξάρτητος.
Αυτό που όντως ισχύει και ορίζει η κοινοβουλευτική τάξη, το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, είναι ότι ως πρώτος επιλαχών θα καταλάβει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Δυτικό Τομέα Β’ Αθηνών. Οπότε για να γίνει ανεξάρτητος βουλευτής, πολλώ δε μάλλον για να «παραμείνει», την ίδια μέρα θα πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, μην παραδίδοντας τη βουλευτική έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά διατηρώντας τη ατομικά ως ανεξάρτητος.
Αυτό, λοιπόν, θεωρείται «μάθημα με το καλημέρα» από τον δημοσιογράφο και καταγράφεται στο αρχείο για το μέλλον.
Προς το παρόν πάντως, αναμένεται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως έκανε για κάθε άλλη περίπτωση, να ζητήσει σήμερα κιόλας από τους για δεύτερη φορά σε μια κοινοβουλευτική θητεία ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές, να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα με το οποίο εξ αρχής εξελέγησαν, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».





