Άνοιξε ο Θεοχάρης την πόρτα «εξόδου» που του έδειξε ο Ιωακειμίδης

foto dimarxou Renti_newsTA

Ανεξαρτητοποιήθηκε του από την παράταξη της πλειοψηφίας στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη  ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Θεοχάρης.

Την απόφασή του γνωστοποίησε σε πρόσφατη συνεδρία
ση του Δημοτικού Συμβουλίου , λέγοντας ότι « διαφορετικότητα σε θέματα οικονομίας και κοινωνικής αλληλεγγύης με οδηγούν εκτός συνδυασμού του κ. Δημάρχου. Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο για την αρχική του κατανόηση και αντίληψη. Οι ανάγκες της πόλης επιβάλουν να αναθεωρήσει την πολιτική και οικονομία του δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Κύριε Δήμαρχε, αναγκαστικά μετά την τοποθέτησή σας στη δημοτική ομάδα, αναγκάζομαι να βγω και να κάνω ταμείο. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί πιστεύω ότι είχατε μια λάθος πληροφόρηση, την οποία βέβαια την υιοθετήσατε, αλλά δεν με στεναχωρεί αυτό. Μ’ ενδιαφέρει η σκέψη. Μ’ ενδιαφέρει η σκέψη που πρέπει να απλώνεται μέσα στους χώρους της δημόσιας διοίκησης και επιμένω λόγω των ειδικών συνθηκών που ζούμε. Γιατί αν φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση, σ’ αυτό το χάλι, είναι γιατί ποτέ κανένας δεν στάθηκε σ’ ένα συμβούλιο όπως έπρεπε να σταθεί».

 

                     «Σε τρόφιμα η αντιμισθία »

Ο κ. Θεοχάρης ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι όλη η αντιμισθία του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης δόθηκε στην αγορά τροφίμων.

«Και δεν δόθηκε μόνο στην αγορά τροφίμων, απλώς ήταν ο σπινθήρας που ξεκίνησε ένα πολύ ευρύτερο πρόγραμμα, το οποίο ακόμα συνεχίζεται, περιμένοντας εισφορές από την Αμερική και από την Ευρώπη» ανέφερε, δεχόμενος στο σημείο αυτό τη διακοπή του Προέδρου, ο οποίος του υπενθύμισε ότι δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κάνει απολογισμό του έργου του.

Αποτέλεσμα ήταν μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ο κ. Θεοχάρης συνέχισε τη δήλωση του, κάνοντας λόγο για κακοδιαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού που λέγονται Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Έθεσε τέλος και το θέμα των οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι σήμερα οι Δήμοι δεν είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν ισχυρές εκπτώσεις από τους προμηθευτές τους.«Δεν υπάρχει εκείνος ο μηχανισμός, εκείνο το παρατηρητήριο συναλλαγών το οποίο θα μας φέρει τιμές με τις οποίες θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα για να μπορέσουμε να τα δώσουμε ν’ αγοραστούν κουπόνια για δωρεάν σίτιση και οτιδήποτε άλλο» ανέφερε.

Έτσι λοιπόν, υπογράμμισε κλείνοντας, «όποιος στο μέλλον θα θελήσει να συνεργαστεί μαζί μου θα πρέπει πάρα πολύ καλά να ξεκαθαρίσει τη θέση του πάνω σ’ αυτά τα δυο θέματα. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω. Ο λαός θα μας κρίνει. Στις επόμενες εκλογές θα κατεβούμε με δυο ψηφοδέλτια, ένα όλοι οι υποψήφιοι κύριοι Δήμαρχοι και το άλλο θα είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Και ο λαός έξω θα ξέρει ποιον έχει μπροστά του, τι ψηφίζει και για πιο έργο είναι. Και όλες αυτές οι προτάσεις σίγουρα θα τεθούνε, από έναν που ενδιαφέρεται, υπόψη του λαού της Νίκαιας και του Ρέντη».

 

 

 
 

About the author

More posts by