Άφησαν χωρίς tablet μαθητές αλλά δίνουν χιλιάδες ευρώ για …γκράφιτι

Κοινωνική αναλγησία δίχως όρια , είναι αυτό που διακρίνει τη συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου , στον Κορυδαλλού .

Δεκάδες μαθητές Γυμνασίων –Λυκείων ,έχουν ουσιαστικά αποκλειστεί από την εκπαίδευση επειδή λόγω οικονομικής αδυναμίας , δεν διαθέτουν ούτε καν  tablet, για να συμμετάσχουν στην υποχρεωτική λόγω καραντίνας από το υπουργείο  τηλεκπαίδευση .

Στο  ακραίο αυτό κοινωνικό  φαινόμενο που δεν τιμά έναν δήμο που θέλει να λέγεται «ευρωπαικός» ή «σύγχρονος», η συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου , αδιαφορεί .

Δεν πράττει τίποτε σ΄ αντίθεση μ΄άλλους δήμους που ήδη έσπευσαν να αποδείξουν στην πράξη ποιος είναι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης .

Μεταξύ αυτών είναι και ο δήμος Πειραιά , που καλύπτει με tablet όλους τους μαθητές που έχουν ανάγκη . Και τα οποία , tablet, μετά την καραντίνα , θα παραμείνουν ως περιουσία του κάθε σχολείου , για να χρησιμοποιούνται όποτε απαιτείται.

Στον αντίποδα λοιπόν όλων αυτών είναι ο δήμος Κορυδαλλού .Λόγω  « φιλοσοφίας» και όχι  έλλειψης χρημάτων .Αφού  οι κκ Χουρσαλάς-Δημόπουλος , είναι εκείνοι που διατυμπανίζουν ότι έχουν  3 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα. Και από τα οποία δεν διαθέτουν τα χρήματα που απαιτούνται  συνολικά 10-15.000 ευρω ενώ  δίνουν απλόχερα οικονομικές ενισχύσεις χιλιάδων ευρώ σε εκκλησίες κ.α

Και μάλιστα όταν για τέτοιες έκτακτες και άλλες δαπάνες λόγω κορωνοιού έχει λάβει από το Μάιο μέχρι τώρα από την κυβέρνηση , έκτακτη χρηματοδότηση ύψους …800.000 ευρώ!!!

Απόδειξη της αναλγησίας τους είναι ότι δεν έχουν μέχρι τώρα  καν ενδιαφερθεί, να ενημερωθούν επισήμως από τα Γυμνάσια-Λύκεια , γα τον αριθμό των μαθητών  που αδυνατεί οικονομικά να έχει tablet.

Όπως επίσης ότι  ακόμη και στην τελευταία  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,  την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου , εγκρίθηκαν αναθέσεις ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ  για μια σειρά προμήθειες κά .Όχι όμως και για tablet.

Ενώ προ ολίγων βδομάδων  είχαν προβεί σ΄ απευθείας ανάθεση 3000 ευρώ σ΄ένα  άτομο για να ζωγραφίσει γκράφιτι .

Ποσό που επαρκεί για ν΄αγοραστούν , μόνο απ΄αυτό , δεκάδες tablet, παρέχοντας έτσι σ΄αντίστοιχο αριθμό μαθητών το δικαίωμα  στην εκπαίδευση.

 

 

 
 

About the author

More posts by