Έπιασαν τόπο οι πιέσεις σε Γουρδομιχάλη – ΠΕΣΥΔΑΠ από τον Κατσούλη

 

 

 Στροφή 180ο  εξαναγκάστηκαν και έκαναν ο Διαδημοτικός Σύνδεσμος ΠΕΣΥΔΑΠ και ο πρόεδρος του , Γρηγόρης Γουρδομιχάλης , μετά τις πιέσεις που του άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης « Μαζί για τον Κορυδαλλό» , Νίκος Κατσούλης .

Ο κ. Κατσούλης και η παράταξη του ,  σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή τους, μεταξύ των πολλών θεμάτων που έχουν θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού και των συνεχών πιέσεων που έχουν ασκήσει ήταν και το θέμα των αδέσποτων γατιών , που τα τελευταία χρόνια  έχουν υπέρ-πολλαπλασιαστεί στην πόλη τους αλλά και στους άλλους δήμους –μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Τότε λοιπόν ο κ. Γουρδομιχάλης , είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα  στη ξεκάθαρη θέση της παράταξης Κατσούλη ότι ήταν σαφέστατη υποχρέωση του ΠΕΣΥΔΑΠ – στο οποίο  σημειωτέον ο Δήμος καταβάλλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ- να αναλάβει το έργο αυτό.

Ο κ. Γουρδομιχάλης και ο ΠΕΣΥΔΑΠ διατείνονταν τότε ότι έχουν υποχρέωση όταν αναφέρονται στην περίθαλψη αδέσποτων ζώων μόνο για τα …σκυλιά .

Στην ίδια γραμμή στήριξης και σύμπλευσης  με τον κ. Γουρδομιχάλη ,ήταν και είναι μέχρι τώρα και η συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου.

Με τον αρμόδιο μάλιστα αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, στέλεχος του δευτέρου, Απόστολου Αρώνη , να  προσκομίζει και να επικαλείται  σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Κορυδαλλού  ακόμη και  γνωματεύσεις του ίδιου του  …ΠΕΣΥΔΑΠ.

Γνωματεύσεις που υπέγραφαν, με τη νομική τους ιδιότητα ,  Δημοτική Σύμβουλος και ένας  δήμαρχος τώρα όμορου δήμου , που αποφαίνονταν ότι …δεν  έχει τέτοια υποχρέωση ο  ΠΕΣΥΔΑΠ.

Τώρα άραγε τι λένε, μετά την προ ημερών ανακοίνωση από τον ίδιο τον κ. Γουρδομιχάλη  στο δήμαρχο Αθηναίων ότι « από τις αρχές του καλοκαιριού ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα είναι έτοιμος να εφαρμόσει για πρώτη φορά ευρύτατο πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών, ώστε επικουρικά με την αντίστοιχη δράση των Δήμων – μελών του να ελεγχθεί αποτελεσματικά ο υπερπληθυσμός τους» ;

Έκαναν νέα γνωμάτευση που ακύρωνε την προηγούμενη ως …λανθασμένη ; Ή  χωρίς καμία υποχρέωση , όπως διατείνονταν οι ίδιοι , ο κ. Γουρδομιχάλης και ο κ. Αρώννης ,  άρα παράτυπα, θα αναλάβει ο ΠΕΣΥΔΑΠ και τη φροντίδα των αδέσποτων γατιών;