Αντίθετο το ΕΕΠ στην απελευθέρωση της επαγγελματικής στέγης

ÁÈÇÍÁ-×ÑÉÓÔÏÕÃÅÍÍÉÁÔÉÊÁ ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ.(EUROKINISSI-ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Άκαιρη  χαρακτηρίζει τη  συζήτηση για απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Μπενέτος.

«  Την ώρα που οι επαγγελματίες και οι έμποροι προσπαθούν να διατηρήσουν την    επιχείρησή τους, εν μέσω καταιγισμών φόρων, έκτακτων εισφορών, ασφαλιστικών ρυθμίσεων και δόσεων, το τελευταίο που θα περίμεναν είναι και η «απομάκρυνσή» από το κατάστημά τους», τονίζει.

Σύμφωνα με το ίδιο , οι έμποροι και οι επαγγελματίες στον αντίποδα αυτών που μεθοδεύονται   προσδοκούσαν την πλήρη ενεργοποίηση διατάξεων μείωσης του καταβλητέου μισθώματος (είτε με νομοθετική παρέμβαση είτε με συμβατική λύση μέσω και των επιτροπών διακανονισμού εμπορικών μισθώσεων), ιδίως στις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν επιδεικνύουν την αρμόζουσα στην οικονομική συγκυρία των τεσσάρων τελευταίων ετών, διαπραγματευτική πρακτική».

Και καταλήγει ζητώντας « επιτέλους, να σταματήσει η δια της συνεχούς μετρολογίας αποδυνάμωση της αγοράς και όσων επιχειρήσεων προσπαθούν να μείνουν ζωντανές, σε πείσμα  της τροφοδότησης του τέρατος της ανεργίας. Ευελπιστούμε ότι  η ηγεσία του ουσιαστικά αρμόδιου Υπουργείου Ανάπτυξης, θα δώσει την πρέπουσα λύση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».

 
 

About the author

More posts by