Από το Σεπτέμβριο και …βλέπουμε το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους

maketa dhmarxeio 4

Στην καλύτερη περίπτωση από το Σεπτέμβριο και …βλέπουμε , θα ξεκινήσει η υλοποίηση  του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στου δήμους, κι εφόσον το υπουργείο Εργασίας «πείσει»  την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και δώσει την έγκρισή της.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, αφορά 50 έως 60 χιλιάδες άτομα, έχει προϋπολογισμό περίπου150 εκ.ευρώ και έχει πεντάμηνη διάρκεια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας , Κώστας Ασκούνης , « αποτελεί ένα ανάχωμα απέναντι στην ανεργία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δε λύνει το πάγιο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά είναι κάτι σημαντικό σε αυτή τη φάση που διανύουμε».

Επίσης , η ΚΕΔΕ ζητά  από τον υπουργό να προωθήσει η Κυβέρνηση και το υπουργείο ως πρώτη προτεραιότητα στα ευρωπαϊκά φόρουμ, αλλά και στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο , την πρόταση «EU –STARTER», του Συμβουλίου των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), την οποία έχει υιοθετήσει η ΚΕΔΕ, αλλά έχει και την έγκριση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι που αφορά στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 6 δις ευρώ και για τις χώρες του νότου η χρηματοδότηση θα είναι στο 100%.