Δημιουργία Μουσείου Βιομηχανικής Ιστορίας στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά, προτείνει το ΒΕΠ

NEZ

Την πρόταση του ΒΕΠ για δημιουργία Μουσείου Βιομηχανικής Ιστορίας στην Πολιτιστική Ακτή του Πειραιά σε συνεργασία με τους λοιπούς παραγωγικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά , επανέλαβε ο  Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος, στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη , σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα .

Σύμφωνα με την πρόταση του ΒΕΠ , με τη δημιουργία  του Μουσείου Βιομηχανικής Ιστορία , θα προβληθεί ο Πειραιάς και θα υπάρξει γενικότερη κινητοποίηση και στροφή στην τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση, που τόσο θα μπορούσε να συνεισφέρει στη μείωση της ανεργίας, την αύξηση της παραγωγής και την τόνωση της τοπικής κι εν γένει της εθνικής μας Οικονομίας.

Για το θέμα αυτό, μάλιστα, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά δρομολογεί ήδη συναντήσεις με τη Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λ. Μενδώνη καθώς και με τη Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠΠΟ.

Η αντιπροσωπεία του ΒΕΠ ζήτησε την υποστήριξη του Προέδρου του ΟΛΠ Γιώργου Ανωμερίτη στην πρόταση αυτή δεδομένης της αγάπης του για τον Πειραιά και της ευαισθησίας του σε θέματα ανάδειξης της πολιτιστικής κουλτούρας  του πρώτου Λιμανιού της χώρας. Τον ευχαρίστησε θερμά για το συγγραφικό του έργο και τη συνεισφορά του στην ανάδειξη των ιστορικών προσωπικοτήτων και των μνημείων του Πειραιά.

 

 

 
 

About the author

More posts by