Εξαρθρώθηκε σε Κορυδαλλό –Νίκαια  συμμορία νεαρών που λήστευε ανήλικους

 

Συνελήφθησαν,στις περιοχές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, από αστυνομικούς  της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας- Α.Ι.Ρέντη, έξι  άτομα (5 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός) ηλικίας 16 έως 19 ετών, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανηλίκων, στις περιοχές της Νίκαιας και Ρέντη.

Σύμφωνα με την αστυνομία , λίγο  νωρίτερα στην περιοχή του Ρέντη, τρεις  εξ΄αυτών   είχαν ακινητοποιήσει δύο  ανηλίκους και τους λήστεψαν τα χρήματα που είχαν .Την προηγουμένη, το σύνολο των συλληφθέντων, στο ίδιο σημείο είχαν ληστέψει από άλλο ανήλικο τα χρήματα ποσό και το κινητό του .

«Όπως εξακριβώθηκε, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση,  από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Α.Ι. Ρέντη, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει συμμορία που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος ανηλίκων, στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας και του Ρέντη, κυρίως σε χώρους όπου συχνάζουν ανήλικοι.

Δρώντας από κοινού, ή σε υποομάδες των -3- ή -4- ατόμων και με την απειλή χρήσης σωματικής βίας, εξανάγκαζαν τους ανηλίκους να τους παραδώσουν χρήματα και κινητά τηλέφωνα, τα οποία στη συνέχει διοχέτευαν σε καταστήματα πώλησης κινητών, πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν -3- επιπλέον περιπτώσεις ληστειών, με θύματα -6- ανηλίκους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται».

 
 

About the author

More posts by