Εξώδικο Δούρου στο βουλευτή Β΄Πειραιά Δ. Μαρκόπουλο

Εξώδικο απέστειλε η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής , Ρένα Δούρου , στον πρώτο σε ψήφους βουλευτή της ΝΔ, στη Β΄Πειραιά , Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Η κυρία Δούρου με τα  εξώδικα , έχει προφανώς επιλέξει ένα « νέο δρόμο» στην αντιπαράθεση πολιτικών απόψεων και στην έκφραση πολιτικών κρίσεων για τα πολιτικά πεπραγμένα ατόμων που μετέχουν στον πολιτικό δημόσιο βίο και κατέχουν ή κατείχαν αξιώματα.

Είναι  βέβαιον ότι αν  είχαν επιλέξει αυτή την τακτική της , την περίοδο 2010-2019, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για όσα πολύ σοβαρότερα και προπαντός απαξιωτικά –συκοφαντικά της προσωπικής αξιοπρέπειας του καθενός «έλεγαν σε βάρος τους  ( γερμανοτσολιάδες, νενέκους, Πινοσέτ, πουλημένους , διαφθαρμένους , κλέφτες κ,α) ακόμη και μέσα στην ίδια τη Βουλή τα στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ή τα κομματικά τους Μέσα Ενημέρωση , δεν θα ….επαρκούσαν να τα διεκπεραιώσουν όλοι οι δικαστικοί επιμελητές της Ελλάδας.Ή για τις  επιθέσεις και τους προπηλακισμούς που δέχονταν σε δημόσιες εμφανίσεις τους.

Μάλιστα το εξώδικο που απέστειλε στον κ. Μαρκόπουλο, δεν αφορά κάποια πολιτική ύβρη σε βάρος της . Αλλά κριτική που της άσκησε σχετικά με το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου και την τεράστια ανθρώπινη τραγωδία στο « ΜΑΤΙ».

                                              Η Επίμαχη ανάρτηση

 Συγκεκριμένα, αφορά ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του Μαρκόπουλου , που ανέφερε τα εξής :

Dimitris Markopoulos

4 Φεβρουαρίου στις 11:11 μ.μ.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ “ΣΤΡΑΒΕΣ” ΣΤΗ Β ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΚ. Το καταλάβαμε. Η Ρένα Δούρου ψάχνει εναγωνίως εκλογική περιφέρεια – μιας και είναι στην απ’ έξω κι αυτό δύσκολα το αντέχει. Γι’ αυτό έρχεται και ξαναέρχεται στη Β΄Πειραιά “δοκιμάζοντας δυνάμεις”. Μετά την επίσκεψη της προ δύο εβδομάδων στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου (του οποίου η κατασκευή είχε καθυστερήσει στις ημέρες της ως περιφερειάρχη κι επιτέλους αποπερατώνεται από τη νυν διοίκηση Πατούλη χάρη στις εξαιρετικές προσπάθειες και της πειραϊκής αντιπεριφέρειας με τη Σταυρούλα Αντωνάκου) πήγε και στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας προφανώς για να μας θυμίσει την μεγάλη της …ευαισθησία. Την υπεύθυνη για τις στραβές που έτυχαν στη βάρδια της στη Μάνδρα και στο Μάτι την περιμένω στις επόμενες εκλογές (αν τελικά το αποφασίσει) με μεγάλη λαχτάρα. Η Β Πειραιά δεν αποτελείται κυρία Δούρου από ιθαγενείς που όταν τους δίνεις χάνδρες σε ψηφίζουν. Έχει πολίτες με αξιοπρέπεια, άποψη και πάνω από όλα: ΜΕ ΜΝΗΜΗ!

ΥΓ: Κυρία Δούρου σας παρακαλώ να μου στείλετε τη διεύθυνση του γραφείου σας. Έχω δώρο για εσάς ένα πολύ καλό GPS για τους δρόμους των γειτονιών στις πόλεις μας. Δεν έχω την απαίτηση ενώ στη Β Πειραιά ούτε ζήσατε ποτέ, ούτε πατήσατε ως περιφερειάρχης να γνωρίζετε τα μέρη.

 

                                      Η απάντηση Μαρκόπουλου

Και η απάντηση Μαρκόπουλου  στο εξώδικο , έχει ως εξής :

«Ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων …αγωγές κι εξώδικα. Αντί για αντίλογο ουσίας, η νομική οδός. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίσαμε και τον οποίο ο λαός πολιτικά καταδίκασε. Ο ΣΥΡΙΖΑ της ποινικοποίησης της πολιτικής.

Μη αντέχοντας η Ρενα Δούρου την πολιτική κριτική μου στα πεπραγμένα της, στις «στραβές που έτυχαν στη βάρδια της» (σ.σ. Όπως η ίδια δήλωσε εξάλλου και κανείς άλλος), μου έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία ζητώντας να ανακαλέσω αναφορικά με ανάρτησή μου στο Facebook. Επαναλαμβάνοντας το μοτίβο του αρχηγού της Αλέξη Τσίπρα που πρόσφατα κατέθεσε αγωγές κατά δημοσιογράφων, η ίδια θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο βγαίνει από την πολιτική απομόνωση που έχει περιέλθει. Μάταια. Ο λαός έχει μνήμη και θυμάται».

Top of Form

 

 
 

About the author

More posts by