Ευτυχώς που υπάρχει για τον Κορυδαλλό και η Ζωοφιλική Ένωση της …Ηλιούπολης

         

 

Ο δήμος Κορυδαλλού πληρώνει ετησίως δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον  ΠΕΔΥΔΑΠ ώστε να φροντίζει ( στειρώνει , περιθάλπει κ.α ) τ΄αδέσποτα ζώα στην πόλη του , δηλαδή γάτες και σκύλους.

Ο δήμος Κορυδαλλού έχει συνάψει και απευθείας σύμβαση με κτηνίατρο – καταβάλλοντας φυσικά το ανάλογο αντίτιμο- για τον …ίδιο σκοπό.

Και όμως ήταν η Ζωοφιλική Ένωση της …Ηλιούπολης, που ήρθε στον Κορυδαλλό και έδωσε λύση  στην στείρωση των δεκάδων γατιών των φυλακών.

Των φυλακών που είναι σχεδόν …μεσοτοιχία από το Δημαρχείο , όπου κατοικοεδρεύει η διοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου , η οποία πληρώνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως για τον σκοπό αυτό  .Αλλά και γραφείο του ίδιου του φορέα που πληρώνεται γι αυτό , του  ΠΕΣΥΔΑΠ.

Και μάλιστα όπως αποκαλύπτει σ΄ανακοίνωση της , η Ζωοφιλική Ένωση της Ηλιούπολης, ανέλαβε αυτό το καθήκον  , ύστερα και από αίτημα του… ίδιου του δήμου Κορυδαλλού , που όπως προαναφέραμε πληρώνει αδρά άλλους που έπρεπε να το είχαν πράξει .

Η Ζωοφιλική Ένωση της …Ηλιούπολης, δεν είναι όμως η πρώτη φορά που  έρχεται στον Κορυδαλλό και πράττει αυτό για το οποίο «χρυσοπληρώνει»…άλλον ο δήμος .

Ήταν και  πριν τρία χρόνια , τον Φεβρουάριο του 2018 , όπου στείρωσε  45 γάτες από τις γυναικείες φυλακές
( https://www.facebook.com/zeil.gr/photos/a.10155991834217152/10156011112162152/?type=3)
Τώρα ξανάρθε και στείρωσε τις πρώτες γάτες από τις ανδρικές φυλακές που τις παραδόθηκαν .

Οι γάτες, τονίζει σ΄ανακοίνωση της , « αποτελούν συντροφιά και κομμάτι της καθημερινότητας των έγκλειστων αυτών ανθρώπων που βρίσκουν μια παρηγοριά και μια ενασχόληση με τον τρόπο αυτό….. Θελήσαμε, λοιπόν, να βοηθήσουμε ξανά, ώστε να μην αυξάνεται ανεξέλεγκτα ο πληθυσμός των γατιών, μιας και δεν υπάρχει εκεί πρόσβαση σε κτηνίατρο» !!!

Και διευκρινίζει πως πήγε στις Φυλακές . «Δεχθήκαμε μία κλήση και παράκληση για να βοηθήσουμε στις στειρώσεις και μετά από συνεννόηση με την διοίκηση των φυλακών, αλλά και τον Δήμο Κορυδαλλού, αρχίσαμε από σήμερα να τρέχουμε το project» , τονίζει .
Σταδιακά , αναφέρει θα  στειρώσει περισσότερες από 30 γάτες των ανδρικών φυλακών .

Ωστόσο ο δήμος Κορυδαλλού που σ΄ άλλες περιπτώσεις αφειδώς δίνει χρήματα  , δεν  την ενισχύει ( για το κόστος που είναι  μερικές εκατοντάδες ευρώ, αλλά που δεν τα έχει η ” Ένωση”  ) και γι αυτό  ζητείται η  βοήθεια εμάς των ίδιων των πολιτών, σημειώνοντας τα εξής :

Το κόστος στείρωσης , αναφέρει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, ” για κάθε γάτα θα είναι 40€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Επειδή οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, κάθε ποσό, μικρό ή μεγάλο, είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας.Η σημερινή κατάσταση μας έχει δέσει πλέον τα χέρια. Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κανένα μπαζάρ και κανένα event , πράγμα που σημαίνει πως δεν έχουμε κανένα έσοδο από πουθενά. Η τραγική κατάσταση που ζούμε όλοι σήμερα δεν έχουμε ιδέα πότε θα λάβει τέλος και πότε θα μπορέσουμε ξανά να πληρώσουμε έστω και τα μισά απ τα χρέη μας στους κτηνιάτρους. Τα περιστατικά δεν σταματούν. Συνεχώς έρχονται μπροστά μας ζώα διαλυμένα, άρρωστα, αβοήθητα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να μην τα αναλάβουμε. Είμαστε εδώ παρά το οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκεται μπροστά μας όμως χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας. Έστω και ένα ευρώ είναι σημαντικό για εκείνα».

 

    Ο λογαριασμός
 Για όποιν λοιπόν θέλει να συνεισφέρει οικονομικά στα έξοδα των στειρώσεων στις γάτες Κορυδαλλού μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε τον τραπεζικό  λογαριασμό της «Ένωσης» είτε το paypal με την αιτιολογία “ΓΑΤΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ”:
Τράπεζα Πειραιώς: 60 4001 0189 237
Όνομα δικαιούχου: Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
BIC : PIRBGRAA
IBAN GR76 0171 0400 0060 4001 0189 237
Paypal: support@zeil.gr
Οποιαδήποτε δωρεά, δεν έχει σημασία πόσο μικρή ή μεγάλη, πάντα αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη για εμάς.
Για οποιοδήποτε ποσό μην ξεχνάτε να δηλώνετε στην κατάθεση τα στοιχεία σας ώστε να σας ταχυδρομήσουμε την απόδειξη σας.
Η βοήθειά σας κάνει τη διαφορά

 

 

 
 

About the author

More posts by