Ζητούν από κυβέρνηση –Βουλή να αποδοκιμάσουν τις δηλώσεις Λαζαρίδη κατά των υγειονομικών του  Νοσοκομείου Νικαίας

 

 

Για «αθλιότητα» καταγγέλλει το Βουλευτή της ΝΔ ,  Μακάριο Λαζαρίδη, η βουλευτής Β΄Πειραιά  του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη  καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό , τον υπουργό υγεία και τον πρόεδρο της Βουλής , να τον αποδοκιμάσουν.

Όπως καταγγέλλει η βουλευτής , ο νεοδημοκράτης συνάδελφος της ,
«χωρίς ντροπή χαρακτήρισε «ανεύθυνους υγειονομικούς» τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές του Γενικού Κρατικού Νικαίας και, με αφορμή την παρουσία τη δική μου και συντρόφων μου εκεί, υπονόησε ότι τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών του Ε.Σ.Υ. τις υποκινεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία που κηρύχθηκε από την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και συμμετείχαν ομόφωνα η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και η Ε.Ι.Ν.Α.Π., πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας από γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη κατά της

«Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα απαντήσουν δεόντως ή συμφωνούν σιωπηρά ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ. είναι «ανεύθυνοι» και υποκινούμενοι;» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ .

Στον κ. Λαζαρίδη απάντησε και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου ενώ και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νικαίας και Δυτικής Αττικής απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, «με αίσθημα ευθύνης» και επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός τους έναντι του κ. Λαζαρίδη.

 

 

Η επιστολή του Συλλόγου

 

Στην ανοιχτή επιστολή του , προς τον πρόεδρο της Βουλής,  Κωνσταντίνο Τασούλα, ο  Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νικαίας και Δυτικής Αττικής, αναφέρει τα εξής :

 

« Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε το μήνυμα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος αναφερόμενος στην χθεσινή κινητοποίηση μας, μας χαρακτήρισε «ανεύθυνους υγειονομικούς».

Η κινητοποίηση της Πέμπτης 12/11/2020 έγινε στα πλαίσια της απόφασης της ΠΟΕΔΗΝ, για πανελλαδική ημέρα δράσης στα νοσοκομεία, καθώς και σχετικής απόφασης της ΟΕΝΓΕ.

Θεωρούμε απαράδεκτο και ανεύθυνο ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, να χαρακτηρίζει ανεύθυνους τους υγειονομικούς που, σε ένα νοσοκομείο με 35% κενές οργανικές θέσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό και 25% στο ιατρικό προσωπικό, παλεύουμε για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Αντιμαχόμενοι την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, αναλάβαμε την ατομική μας ευθύνη ως υγειονομικοί και θα συνεχίσουμε να την αναλαμβάνουμε, στην έξαρση της πανδημίας, να ζητούμε τα αυτονόητα για το σύστημα υγείας και την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Καλούμε τον κύριο Λαζαρίδη να ανακαλέσει την φράση του, «ανεύθυνοι υγειονομικοί», και να έρθει μόνος του να διαπιστώσει την κατάσταση του νοσοκομείου. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργειά μας».