Ηγεμονική πρωτιά Μαρκόπουλου στη Β΄Πειραιά

 

 

Αδιαμφισβήτητη είναι πλέον η  υπεροχή του βουλευτή  της ΝΔ , Δημήτρη Μαρκόπουλου ,  έναντι όλων των υπολοίπων  « γαλάζιων» στελεχών της Β΄Πειραιά .

Ο κ. Μαρκόπουλος ,στις εκλογές του 2019 , αποτέλεσε  τη μεγάλη έκπληξη.

Ενσαρκώνοντας  ότι πιο ανανεωτικό και σύγχρονο   είχε να επιδείξει η ΝΔ στη Β΄Πειραιά ,  εδώ και πολλές …τετραετίες , οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος  επιβράβευσαν πανηγυρικά την επιλογή αυτή . Αποκαθηλώνοντας παράλληλα ,  τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής,  Γιάννη Τραγάκη  από το « θρόνο» που κατείχε  εδώ και πολλά χρόνια.

Την υπεροχή αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει και μια νέα έρευνα της εταιρίας  Opinion Poll, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Political, από την 1η έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα της έρευνας , σχεδόν  ο ένας στους δυο ψηφοφόρους της ΝΔ στη Β΄Πειραιά , αν είχαμε εκλογές τώρα , θα ψήφιζαν τον κ. Μαρκόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα , όπως ο δείχνει και ο σχετικός πίνακας που δημοσιεύουμε παράπλευρα , ο κ. Μαρκόπουλος , θα λάμβανε το 47,4% των ψήφων και ακολουθούν οι :

Γιώργος Βρετάκος  22,3%

Μιχάλης Λιβανός ,14%

Παναγιώτης Τραγάκης 13,1%

Δόμνα Μιχαηλίδου 10%

Αλεξάνδρα Γκανά 8,2%

Χριστίνα Τσιλιγκίρη 1,2%

Κανένα : 10,9%

ΔΞ/ΔΑ: 19%

Στα αξιοσημείωτα της  έρευνας είναι ο « εξαερισμός» των ψήφων του 2019  της κυρίας Τσιλιγκίρη αλλά κυρίως η μέτρηση « νέων» προσώπων :
Της αναπληρώτριας υπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου και  του Παναγιώτη Τραγάκη , υιού του νυν βουλευτή , Γιάννη Τραγάκη.

Και οι δείχνουν να μην έχουν  αυτή την στιγμή , εκείνη τη δυναμική απήχηση που απαιτείται  για  να μπορούν να « πλασαριστούν» ως φαβορί για κάποια  από τις …υπόλοιπες έδρες που θα πάρει η ΝΔ .