Η ΧΡΩΠΕΙ  Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, χαιρετίζει την προσπάθεια ανάπτυξης Πάρκων Έρευνας και Καινοτομίας στη χώρα μας.

Απώτερος σκοπός της προσπάθειας είναι, τονίζει,  η αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και η σύνδεσή του με το επιχειρείν, που αναπτύσσεται έντονα στην ευρύτερη περιοχή του μεγάλου λιμανιού του Πειραιά, της Αττικής και όχι μόνο.

Το ΕΒΕΠ επισημαίνει ότι στην περιοχή του Πειραιά υπάρχουν αρκετοί κατάλληλοι και διαθέσιμοι χώροι, όπως στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα, τα παλαιά κτίρια της ΧΡΩΠΕΙ, το Σχιστό και τον Σκαραμαγκά.

Το ζητούμενο , όμως πρέπει να είναι , επισημαίνει , «να δημιουργηθούν λίγα και ολοκληρωμένα πάρκα με πολλές νεοφυείς-καινοτόμες επιχειρήσεις και όχι πολλά πάρκα με λίγες επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με το ΕΒΕΠ, « η απόφαση αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου ιστορικού κτιρίου της ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς το οποίο παρέμενε αναξιοποίητο τα τελευταία 30 χρόνια, με παράλληλη διατήρηση του αρχιτεκτονικού χαρακτήρα των κτιρίων του, φαίνεται να έχει προκριθεί γι’ αυτό το σκοπό από το ΥΠΑΝ. Στόχος είναι να συμβάλλει, εκτός των άλλων και στην εν γένει οικιστική, περιβαλλοντική και πολιτιστική ανάπτυξη και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, που είναι άλλωστε σε εξέλιξη».

« Η συνεργασία του αρμόδιου Υπουργείου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ΑΕΙ και των επιχειρήσεων, είναι προϋπόθεση για το επιθυμητό επιτυχημένο αποτέλεσμα» , τονίζει ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. , Βασίλης Κορκίδης.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ως εκ τούτου,τονίζει , « δηλώνει έμπρακτο ενδιαφέρον και την πρόθεσή του να σταθεί, με κάθε τρόπο, αρωγός στην υλοποίηση κάθε ανάλογου καινοτόμου έργου. Επιπρόσθετα, μέσω του Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, το οποίο ξεκίνησε να τηρεί, μπορεί να διερευνήσει το ενδιαφέρον συμμετοχής των «start up, follow up και restart» καινοτόμων επιχειρήσεων».

Ακόμη υπενθυμίζει  ότι « με επιστολή του στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρότεινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην αξιοποίηση του Πάρκου Έρευνας και Καινοτομίας, στο σχήμα διαχείρισης μέσω ΣΔΙΤ, ώστε να μπορέσει να αναδείξει, μέσω του ελληνικού ναυτιλιακού cluster «Maritime Hellas», τα τεχνολογικά και καινοτόμα επιτεύγματα της ναυτιλίας, όπου η χώρα μας πρωτοστατεί».

 

 
 

About the author

More posts by