Θα εισακούσει ο Χουρσαλάς έστω και  τώρα την έκκληση  Κατσούλη για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές;

 

Ανοικτή επιστολή προς  το Δήμαρχο Κορυδαλλού, Νίκο Χουρσαλά , απέστειλε , ο επικεφαλής  της παράταξης « Μαζί για τον Κορυδαλλό» , Νίκος Χουρσαλάς , επαναφέροντας το αίτημα του , για  άμεση ενίσχυση των αδυνατούντων μαθητών/μαθητριών  όλων των σχολικών βαθμίδων του Κορυδαλλού, με συσκευές για την  τηλεκπαίδευση, που είναι  υποχρεωτικό να παρακολοθούν .

Ο κ. Κατσούλης ,  επισημαίνει ότι  «μία εβδομάδα τηλεκπαίδευσης στον Κορυδαλλό, έχει αναδείξει τον αποκλεισμό δεκάδων μαθητών και μαθητριών από την εκπαιδευτική διαδικασία, λόγω της αδυναμίας των οικογενειών να υποστηρίξουν τα παιδιά τους με τον απαραίτητο εξοπλισμό και υπηρεσίες. Το γεγονός αυτό γίνεται ακόμη πιο τραγικό, αφού τα παιδιά παίρνουν απουσίες, για τη μη συμμετοχή τους, με κίνδυνο να χάσουν τη χρονιά μένοντας στην ίδια τάξη».

Επικαλούμενος αναφορές διευθυντών σχολείων ,  τονίζει  ότι μαθητές/τριες του Κορυδαλλού, καλύπτουν αλληλέγγυα με δικά τους χρήματα, την αγορά υπολογιστών για συμμαθητές τους , που δεν έχουν χρήματα ν΄αγοράσουν. Ακόμη  του επισημαίνει ότι « πολλοί  δήμοι ήδη, με δική τους δαπάνη, έχουν καλύψει το κενό που έχει αφήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» , καλώντας τον , να πράξει το ίδιο.

Ο κ. Κατσούλης …υπενθυμίζει στο δήμαρχο ότι επανειλημμένως έχει θέσει  στο Δημοτικό Συμβούλιο , «την ανάγκη ο Δήμος να επιτελέσει τον ρόλο του στα σχολεία του Κορυδαλλού. Σε αυτή την κρίση όμως πλέον μιλάμε για τον αντισυνταγματικό αποκλεισμό μαθητών από την εκπαίδευση.

Επικροτώντας και συγχαίροντας τις μαθητικές πρωτοβουλίες, απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Δήμου ώστε να καλύψει με εξοπλισμό, γραμμή Internet και τεχνική υποστήριξη όλες τις οικογένειες που μέχρι σήμερα αδυνατούσαν» , καταλήγει  αναφέροντας στην ανοιχτή επιστολή του .