Και τη δουλειά  στη Νίκαια  πήρε η Καλαμάρη

Μ΄ένσταση ενάντια στον αρχικό μειοδότη , η Δημοτική Σύμβουλος του Κορυδαλλού , Μαρία Καλαμάρη αναδείχθηκε νικήτρια τελικά του διαγωνισμού του Δήμου Νικαίας για τη διεξαγωγή  rapid test , προυπολοσιγμού χιλιάδων ευρώ.

Στη Νίκαια  η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης Γουρδομιχάλη ( πρώην Κασιμάτη) και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδίκησε τη δουλειά , προσωπικά με την εταιρία της « ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΗ».

Πρόκειται για την ίδια τη Δημοτική Σύμβουλο , που συμμετέχει και σ’  άλλη εταιρία  και μάλιστα  στο Διοικητικό Συμβούλιο της , έχοντας τη θέση της Γενικής Γραμματέως  , η οποία είχε πάρει προ μηνών ανάλογη δουλειά και στο δήμο Κορυδαλλού .

Αυτό , το είχε αποκαλύψει τότε η ιστοσελίδα μας , με στοιχεία που βρήκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, θέτοντας μείζονα  ερωτήματα  κατά πόσο ήταν νόμιμο και επιτρέπει ο νόμος , Δημοτικός Σύμβουλος να συμμετέχει στο ΔΣ εταιρίας που παίρνει δουλειές από το δήμο που είναι εκλεγμένος .

Επίσης ρωτούσαμε και κατά πόσο πόσο πολιτικά ηθικό είναι αυτό. Υπενθυμίζοντας τη δημόσια κατακραυγή  της γνωστής « Βουλγαράκειας» άποψης    ότι «είναι  νόμιμο, είναι και ηθικό», που και το ίδιο το κόμμα της, ο ΣΥΡΙΖΑ  σε διάφορες άλλες περιπτώσεις … καταγγέλλει με σφοδρότητα .

Ακόμη ρωτούσαμε, αν ο δήμαρχος , Ν. Χουρσαλάς , ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής που ανέθεσε στην κυρία Καλαμάρη τη δουλειά αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γ. Δημόπουλος ,  που το εισηγήθηκε , είχαν αποτανθεί προηγούμενως    στη Νομική Υπηρεσία,  να γνωματεύσει αν ήταν νόμιμο ή όχι.

Μέχρι τώρα καμία απάντηση δεν έχει δοθεί  επί όλων αυτών από τους κκ Χουρσαλά –Δημόπουλου .

Με το δεύτερο μάλιστα να  αποφαίνεται …νομικά ο… ίδιος , σ΄ανάλογο αίτημα της παράταξης Κατσούλη , ότι  αποτελεί  τάχα παραβίαση « προσωπικών δεδομένων» η ενημέρωση  ονομαστικά ποιες εταιρίες έχουν  πάρει γενικά δουλειές από  το δήμο .

Κάτι που φυσικά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ αφού  τα προσωπικά δεδομένα αφορούν  αποκλειστικά  …πρόσωπα ( το λέει και η ίδια η λέξη) και όχι εταιρίες .Εξάλλου στη Βουλή πρόσφατα η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα  αναλυτική λίστα χιλιάδων εταιριών ΜΜΕ, με τη ονομασία και το ποσό που έλαβαν , την αποκαλούμενη και ως λίστα ” Πέτσα”, που είχε ζητήσει η αντιπολίτευση!

Πέραν του διδύμου Χουρσαλά –Δημόπουλου , ανάλογη σιωπή  για το κατά πόσο ήταν νόμιμη  η ανάθεση από το δήμο Κορυδαλλού , σ΄εταιρία που συμμετέχει –και μάλιστα στην ηγεσία της – η κυρία Καλαμάρη και από πλευράς  της  παράταξης Γουρδομιχάλη .

Μάλιστα  η Δημοτική Σύμβουλος  της παράταξης και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής , με ανάρτηση της , ισχυρίσθηκε ότι τάχα ήταν  «δωρεάν».

Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων σ΄ανακοίνωση της , η παράταξη Γουρδομιχάλη τότε  ότι τα συγκεκριμένα «ράπιντ τέστ»  θα ήταν « δωρεάν» για τους πολίτες .

Λες και θα μπορούσε να γινόταν διαφορετικά αφού  το συνολικό κόστος  το πληρώνει ο ίδιος ο Δήμος . Ο οποίος , για τον σκοπό αυτό έλαβε όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας έκτακτη γενναία κρατική χρηματοδότηση .

Επίσης «διαβεβαίωνε» ότι «κανένα μέλος της παράταξης μας δεν έχει οικονομικό συμφέρον, από την προμήθεια» αυτή .

  • Δηλαδή η  εταιρία  MEDESYN  που πήρε τη δουλειά και της οποίας γενικής γραμματέας είναι η Δημοτική του Σύμβουλος κυρία Καλαμάρη, δεν θα εισπράξει  ποσό;
  • Ή η εταιρία θα εισπράξει  αλλά  ότι  αναλογεί  «μετόχους» -μέλη της ,  δεν θα τους  το  αποδώσει  ποτέ;
  • Έχει πάρει κάποια συγκεκριμένη απόφαση η συγκεκριμένη εταιρία; ΠΟΙΑ και ΠΟΤΕ;
  • Και πως  αυτό μπορεί να γίνει;
  • Θα κάνει το ποσό  …εκ των υστέρων κάποια « δωρεά»;
  • Ή με δήλωση της –δέσμευση προς την εταιρία , η κυρία Καλαμάρη έχει απαρνηθεί την όποια οικονομική απολαβή που της αντιστοιχεί ως μέλος -“μετόχου” της εταιρίας από αυτή τη δουλειά;
  • Πέραν όμως όλων αυτών , εκείνο που δεν απαντά η παράταξη Γουρδομιχάλη , είναι ένα:Είναι νόμιμη ανάθεση ; Και επίσης  είναι πολιτικά ηθικό;
 
 

About the author

More posts by