«Καραντίνα». Το πιο  σύντομο …ανέκδοτο στο Κορυδαλλό με το δήμο πάλι ” Πόντιο Πιλάτο”

 

«Αναστενάζουν» από κόσμο οι πλατείες στον Κορυδαλλό και κυρίως της  Ελευθερίας και της Μέμου .Από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα.

« Οπαδοί» του στίχου « οι παρέες γράφουν ιστορία», γνωστοί , φίλοι και …άγνωστοι μεταξύ τους , σε παρέες των τριών ή ακόμη και πολύ περισσοτέρων ατόμων ,  συζητούν και αναλύουν , αν υπάρχει ή …δεν υπάρχει covid  και οποιοδήποτε άλλο θέμα ενδιαφέροντος τους. Κυρίως δε άτομα άνω των 60 ετών , που είναι και η πιο επικίνδυνη ηλικία γι αυτή την πανδημία.

Κι όλα αυτά εν μέσω καραντίνας του δεύτερου και πιο φονικού  κύματος της πανδημίας , με τα κρούσματα κορωνοιού να φθάνουν σε  εξωπραγματικούς αριθμούς , σε σχέση με πριν 2-3 βδομάδες.

Αδιαφορώντας και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους , τις  δραματικές εκκλήσεις και προειδοποιήσεις  όλων , για τις τραγικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η αντικοινωνική και επικίνδυνη  συμπεριφορά  , για την ίδια την υγεία τους αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία.

Και όταν χιλιάδες άλλοι συμπολίτες τους , υπομένουν υπομονετικά όσα υπαγορεύει η κοινωνική ευθύνη.

Σ΄όλα αυτά δυστυχώς και πάλι παντελώς απών είναι ο δήμος Κορυδαλλού .

Τι και αν η ίδια η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας , έχει ζητήσει απ΄ όλους τους δήμους την αυστηρή τήρηση των μέτρων μ΄ενεργοποίηση στην κατεύθυνση αυτή της Δημοτικής Αστυνομίας;Στον Κορυδαλλό   είναι παντελώς απούσα!

Καμία περιπολία , καμία σύσταση , κανένα πρόστιμο  σ΄ όσους παραβαίνουν τόσο προκλητικά την καραντίνα .

Κι αυτό γιατί η ηγεσία του δήμου προφανώς φοβάται το « πολιτικό κόστος».

 
 

About the author

More posts by