Καταγγέλλουν « Μεσαίωνα» στο Κρατικό και  το μετατρέπουν … σε «εφημεράδικο – εμβολιαστικό κέντρο» 

« Σημεία και τέρατα» καταγγέλλεται ότι συμβαίνουν στον Κρατικό Νικαίας .

Μ’ ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή , η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 , Φωτεινή Μπακαδήμα καλεί τον υπουργό Υγείας , να απαντήσει όσα καταγγέλλει , ο  Γενικός Γραμματέας του ΟΕΝΓΕ, Νευροχειρουργός, Διευθυντής Κλινικής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας,  Παναγιώτης Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι  «οι διοικούντες το νοσοκομείο και την 2η ΥΠΕ, με απαράδεκτες ενέργειές τους, προσπαθούν να καταργήσουν πλήρως τον χαρακτήρα του νοσοκομείου και να το μετατρέψουν 100% σε εφημεράδικο – εμβολιαστικό κέντρο.»

Σε ανάρτηση του , σύμφωνα με τη βουλευτή ,  σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ Παπανικολάου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από σήμερα το απόγευμα είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση :

– ασκούνται εκβιασμοί σε ειδικευόμενους (ακόμα και άσχετων χειρουργικών ειδικοτήτων) να παρατήσουν τις ειδικότητές τους, να παρατήσουν τελείως την εκπαίδευσή τους και να ασχολούνται νυχθημερόν με τους εμβολιασμούς είτε εδώ ή στο Αγία Βαρβάρα. Ήδη πολλοί ειδικευόμενοι σκέφτονται να παραιτηθούν και να συνεχίσουν την ειδικότητά τους σε άλλα νοσοκομεία.

– αποσπούνται πάλι ετσιθελικά αναισθησιολόγοι μας, αυτή την φορά προς το Αγία Βαρβάρα, επίσης με πρόσχημα τους εμβολιασμούς.

Είναι σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάλυσης του νοσοκομείου και μετατροπής του σε εφημεράδικο – κέντρο υγείας – εμβολιάδικο. Προφανώς το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στην αύξηση της άνομης κονόμας καθηγητάδων και ιδιωτών κλινικαρχών από χειρουργεία και ιατρικές πράξεις που δεν θα γίνονται στο νοσοκομείο μας. Είναι 100% συνένοχοι διαπλοκής όσοι συναινούν με τις υπογραφές τους και με τις εντολές τους σε αυτό το σχέδιο διάλυσης του νοσοκομείου.»

Κατόπιν των ανωτέρω «και με δεδομένο πως τελικά, παρά τις εξαγγελίες για τα πολυπληθή και πλήρως επανδρωμένα εμβολιαστικά κέντρα, αποδείχθηκε πως τα νοσοκομεία αναλαμβάνουν και το έργο του εμβολιασμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για το ήδη υποστελεχωμένο, παρά τις επικοινωνιακού τύπου προσλήψεις, που καμία δημόσια δομή υγεία δεν επιβεβαιώνει εν τοις πράγμασι» η κυρία Μπακαδήμα , ερωτά τον υπουργό:

 1. Ποιο είναι, σήμερα, το πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών;
 2. Ισχύει πως τελικά τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία επιφορτίζονται και με τον εμβολιασμό των πολιτών;
 3. Αν ισχύει, για ποιο λόγο συνέβη αυτό;
 4. Ιατροί ποιών ειδικοτήτων μετακινούνται στα «νέα εμβολιαστικά τμήματα» των νοσοκομείων και με ποια λογική έγινε η επιλογή αυτών των ειδικοτήτων;
 5. Έχουν δυνατότητα να αρνηθούν να μετακινηθούν ιατροί και νοσηλευτές, δεδομένου πως, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ουδέποτε αναφέρθηκε πως τα ήδη υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία θα αναλάμβαναν και αυτό το έργο;
 6. Για ποιο λόγο δεν λειτουργούν τα πλέον των 1000 εμβολιαστικών κέντρων που εξαγγέλθηκαν;
 7. Έχουν γίνει προσλήψεις προσωπικού ειδικά για τα εμβολιαστικά κέντρα και αν ναι, για τι αριθμό προσλήψεων μιλάμε και πώς επιμερίζονται στα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα;
 8. Αν δεν έχουν γίνει προσλήψεις για τα εμβολιαστικά κέντρα, ποιος ήταν ο σχεδιασμός στελέχωσής τους και για ποιο λόγο δεν υλοποιήθηκε;
 9. Πόσο ασφαλής είναι ο εμβολιασμός σε νοσοκομείο ιδίως για ευπαθή άτομα και άτομα μεγάλης ηλικίας;
 10. Όσοι θα απασχοληθούν στον εμβολιασμό των πολιτών στα νοσοκομεία, θα μετακινηθούν από όποια άλλη θέση είχαν για το διάστημα του εμβολιασμού ή θα κληθούν να εργάζονται και πάλι υπερωριακά και δίχως έγκαιρη πληρωμή για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών;
 11. Τι ισχύει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας;
 12. Μετατρέπεται ολόκληρο το νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο;
 13. Αν ναι, τι σημαίνει αυτό; Πώς θα λειτουργήσουν οι επιμέρους κλινικές του νοσοκομείο;
 14. Πόσες μετακινήσεις ιατρών έχουν γίνει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ποιων ειδικοτήτων, για ποιο λόγο και πού μετακινήθηκαν;».

 

 
 

About the author

More posts by