Κοντά στον στόχο για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης η Σαλαμίνα

36-6-thumb-large

           Ο Δήμος Σαλαμίνας χαιρετίζει τις αποφάσεις  της  πρόσφατης σύσκεψης στον 0 Πειραιά  , με αφορμή την Ημέρα Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας 2015 οι οποίες δικαιώνουν μέχρι κεραίας το μεγάλο αγώνα που ξεκίνησε το 2011 η παρούσα Δημοτική Αρχή με στόχο την ανάδειξη του τόπου σε πολιτιστικό και αναπτυξιακό επίπεδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Ευρωπαία Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Ναυτιλίας Μαρία Δαμανάκη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης και ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

“ Εκτός από το τριήμερο των επίσημων εκδηλώσεων, θα πρέπει να καταρτισθεί ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο να καλύπτει την Περίοδο Μάιος 2015- Οκτώβρης 2015 με εκδηλώσεις στον ευρύτερο Πειραιά και τη Σαλαμίνα. Μέσα από την Ε.Η.Ν. δίδεται μια μεγάλη ευκαιρία για την προβολή της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας το 2021 και τη διεκδίκηση το 2014 του Πειραιά και της Σαλαμίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Όπως είναι γνωστό, μέχρι το 2017 θα είναι έτοιμα για λειτουργία και χρήση όλα τα έργα της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, ενώ μέχρι το 2015 θα είναι έτοιμη η Πέτρινη Αποθήκη, το Αρχαιολογικό Πάρκο, ο μώλος Κράκαρη κ.α.” , αναφέρει μεταξύ άλλων απόσπασμα της σχετικής ανακοίνωσης που εκδόθηκε μετά το πέρας της σύσκεψης .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου , « με την παραπάνω συνομολόγηση γίνεται σαφές για μια ακόμη φορά από εκπροσώπους αυτοδιοικητικών, κυβερνητικών και ευρωπαϊκών φορέων, ότι η Σαλαμίνα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον τεράστιο ιστορικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό στόχο που η σημερινή Δημοτική Αρχή έθεσε από την αρχή της θητείας της. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δίχως άλλο το μεγαλύτερο αυτοδιοικητικό επίτευγμα στην ιστορία του νησιού και επιβεβαιώνει τις συντονισμένες μας προσπάθειες για μια νέα προοπτική για τη Σαλαμίνα» , καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

 

 

 

 
 

About the author

More posts by