Μεσαίωνας  στο  Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού

 

 

Όνειδος για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης είναι όσα καταγγέλλονται ότι συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού , επί προεδρίας  Μερόπης Κατσάνου και Δημοτικής Αρχής Χουρσαλά – Δημόπουλου .

Ποτέ άλλοτε όχι μόνο στο δήμο Κορυδαλλού  αλλά και τους υπολοίπους του Πειραιά,  μετά τη μεταπολίτευση, δεν είχαν καταγγελθεί τέτοιες μεθοδεύσεις και πρακτικές .

Οι οποίες όχι μόνο υποβαθμίζουν το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Αυτοδιοίκησης αλλά πλήττουν και την ίσια τη Δημοκρατία μας !

Οι πολιτικές ευθύνες των παραπάνω αλλά και συνολικά  εκείνων που με τη ψήφο τους , την στηρίζουν είτε είναι « ανεξάρτητοι»  Δημοτικοί Σύμβουλοι είτε είναι των παρατάξεων τους , είναι τεράστιες .

Καταπέλτης είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη « Μαζί  για τον Κορυδαλλό»  του Νίκου Κατσούλη.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι επανειλημμένως έχουν θέσει και  τοποθετηθεί για την έλλειψη διαφάνειας με τοποθετήσεις του επικεφαλής Νίκου Κατσούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σχετικές ερωτήσεις  της δημοτικής ομάδας του «μαζί» (Α.Π.:63/08.10.20) και με Δελτίο τύπου (23/10/20) της Γενικής Γραμματέως του «μαζί» Σούλας Δημητρίου.

Όπως αναφέρουν  συγκεκριμένα, «το σοβαρό έλλειμμα διαφάνειας του Δημοτικού Συμβουλίου συνίσταται στα εξής:

  1. Δεν υπάρχει δημόσια αναμετάδοση των δημοτικών συμβουλίων, όπως στους περισσότερους δήμους της περιοχής μας.
  2. Ουσιαστικά, οι πολίτες και οι φορείς έχουν μικρή ή αμελητέα πρόσβαση και παρέμβαση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που θέτει σοβαρά θέματα διαφάνειας.
  3. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παρωχημένος και χρειάζεται άμεσα επικαιροποίηση.
  4. Δεν αποδίδονται στην παράταξη του «μαζί» οι ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων των Δ.Σ, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά μας (και όχι απομαγνητοφωνήσεις που δίνονται έτσι και αλλιώς).
  5. Για όλες τις παρατάξεις δίνεται συνολικά μόνο μία ώρα ανά Δημοτικό Συμβούλιο για ερωτήσεις και απαντήσεις, (περίπου ανά μήνα) μέσα στην οποία πρέπει να καλυφθούν όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου.
  6. Ακόμα και όταν λαμβάνουμε απαντήσεις, οι σημαντικότερες από αυτές είναι θολές και αποπροσανατολιστικές και συνήθως κενές περιεχομένου (όπως έγινε για τα κριτήρια των απευθείας αναθέσεων, για τα οικονομικά του ΟΑΠ κλπ)
  7. Το υφιστάμενο συνονθύλευμα παρατάξεων που διοικεί τον Δήμο για δεκαετίες, κατάργησε τα γραφεία των δημοτικών παρατάξεων και μοίρασε γραφεία μόνο στις ημέτερες παρατάξεις, παρά τις σχετικές διατάξεις των νόμων 4555/19.07.2018, άρθρο 73, παρ.9 και 3852/2010, άρθρο 66, παρ.8.

Το μαζί για τον Κορυδαλλό δεν αποπροσανατολίζει τους δημότες, ότι το μόνο έλλειμμα δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού είναι η απουσία δημόσιας αναμετάδοσης των συνεδριάσεων.  Απαιτούμε αποκατάσταση όλων των παραπάνω», υπογραμμίζει καταλήγοντας στην ανακοίνωση του .

Αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης που στις ανακοινώσεις τους αποσιωπούν να αναφέρουν και  να καταγγείλουν πολλά από τα παραπάνω .