Μετά το «ξεφωνητό» των γιατρών  « εδέησε» η Διοίκηση του Κρατικού Νικαίας

 

Έπρεπε προφανώς να «εξεγερθούν» οι εκατοντάδες γιατροί του Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας , για όσα συμβαίνουν σ΄αυτό , παρά και την πανδημία , για ταρακουνηθούν  Διοίκηση και Υπουργείο και να υπόσχονται έστω «θα».

Οι γιατροί απείλησαν με παραιτήσεις εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης προσωπικού και άλλων θεμάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και κατήγγειλαν λεπτομερώς  στην προ ημερών Γενική τους Συνέλευση.

Εν μέσω της  νέας έξαρσης της πανδημίας , ιδιαιτέρως ανησυχητικά ήταν όσα κατήγγειλαν ότι επικρατούν στην κλινική ειδικά για ασθενείς με κορωνοιό.

Αναφέρει  στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου  Νίκαιας:

«Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας Υγείας όπως και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας λόγω της πανδημίας Covid-19, προχώρησε σε αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα.

Συγκεκριμένα από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μας μέχρι το Σάββατο 19/9/2020) σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του λεκανοπεδίου.

Η κλινική ασθενών Covid-19 θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως είχε προγραμματιστεί, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος αλλά και της καλύτερης περίθαλψης των ασθενών.

Το Νοσοκομείο της Νίκαιας θα εξακολουθήσει να δέχεται και να νοσηλεύει ασθενείς COVID-19 ως οφείλει, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ορίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Η παραίτηση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε αποδεκτή και θα συνεχίσει να προΐσταται του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας».

 
 

About the author

More posts by