Με τη ζωγραφική τους οι μαθητές Κερατσινίου διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο

Με βασικό σύνθημα «μια πόλη χωρίς εργοστάσια είναι εφικτή», πραγματοποιήθηκε , στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας, η δράση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος, του σχολείου με τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος ο οποίος τόνισε «ότι η δική μας παρέα είναι τα παιδιά της πόλης, που έχουν το δικαίωμα να ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς ρύπους και δυσάρεστες οσμές».
Σε ένα από τα σχολεία της πόλης που έχει πληγεί άμεσα από τη δραστηριότητα των ρυπογόνων βιομηχανιών στην περιοχή, τα παιδιά, με «όπλα» τους τα ζωηρά χρώματα και τα πινέλα τους, τα κολάζ και τον φωτογραφικό φακό τους, αποτύπωσαν με διάφορους τρόπους την πόλη που ονειρεύονται να μεγαλώσουν. Μία πόλη καθαρή, πράσινη και ανθρώπινη. Η αυλή του σχολείου μετατράπηκε σε ένα μεγάλο εργαστήρι ιδεών και δημιουργίας, γεμίζοντας με αισιοδοξία τους συμμετέχοντες.

 

Χρ. Βρεττάκος

Στο πλαίσιο της δράσης, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι «με έκπληξη διαβάσαμε υ το δελτίο Τύπου μιας εκ των τριών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην πόλη, να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Δημοτική Αρχή, υποστηρίζοντας ότι συμπλέει με επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς και ότι ο δήμαρχος ανήκει “στην παρέα του Πειραιά” που στοχοποιεί την εταιρεία».
Ο Χρ. Βρεττάκος υπογράμμισε ότι «η δική μας παρέα είναι τα παιδιά της πόλης, που έχουν το δικαίωμα να ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς ρύπους και δυσάρεστες οσμές. Αδιαφορώντας για τις αντιθέσεις ανάμεσα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον λαό της πόλης για:

  1. Την άμεση μετεγκατάσταση των Oil one και Lafarge, καθώς και για την απομάκρυνση των δεξαμενών των ΕΛΠΕ.
  2. Για την απαλλοτρίωση και απόδοση των 640 στρεμμάτων στους κατοίκους για δημιουργία υποδομών παιδείας, υγείας, πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου».

Ακόμη, ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, επιλέξαμε σε συνεργασία με ένα σχολείο, που βιώνει αρκετά συχνά την αφόρητη δυσοσμία, που προέρχεται από τη βιομηχανική δραστηριότητα μέσα στον οικιστικό ιστό, να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε, μέσα από τις δράσεις των παιδιών, ότι τα κέρδη τους δεν μπορούν να μπαίνουν πάνω από τις ζωές μας. Αυτή η πραγματικά όμορφη και μεγάλη παρέα των Δραπετσωνιτών και Κερατσινιωτών απαιτεί να πάψει πια η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και να προστατευθεί η δημόσια υγεία».

 
 

About the author

More posts by