Να μην «κλείσει» το Νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρα, ζητά η ΠΕΔΑ

         GENIKO NOM NOSOKM DYT ATTIKHS_newΤην αντίθεσή της . στα σχέδια για κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής ( ΠΕΔΑ).

Σε ψήφισμα που εξέδωσε, υπογραμμίζεται ότι « η ήδη υποβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια και ταλαιπωρία στους κατοίκους της».

Όπως αναφέρει , «οι υγειονομικές μονάδες της περιοχής, με σοβαρές ελλείψεις, μοχθούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους. Η αναμονή για ραντεβού με γιατρό είναι πολύμηνη, ενώ το θλιβερό φαινόμενο των ράντζων κυριαρχεί στις εφημερίες.Οι υπηρεσίες του ΕΟΠΠΥ – ΙΚΑ στην περιοχή παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις.

Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», που θα συμβάλει στην ανακούφιση αυτού του βάρους, χρόνια και πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν έχει, έως σήμερα, υλοποιηθεί».

Αντ΄αυτού, τονίζει , «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το σενάριο του κλεισίματος του συγκεκριμένου Νοσοκομείου,  που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της φροντίδας υγείας στη Δυτική Αθήνα, χειροτερεύοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Η ΠΕΔΑ , υπογραμμίζει ότι « το ΓΝΝΔΑ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» προσφέρει σημαντικό έργο και καλύπτει με επιτυχία τις ανάγκες σε υγειονομική περίθαλψη εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων. Πάγιο αίτημα των Δήμων της περιοχής είναι η αναβάθμιση και ενίσχυσή του».

Σύμφωνα με την ΠΕΔΑ , «  το Νοσοκομείο « ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» παρέχει εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, πολλές εκ των οποίων παρέχονται μόνο από αυτό.

Επίσης, το Νοσοκομείο συμμετέχει στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με εμβολιασμούς ανασφάλιστων παιδιών, συνεργάζεται με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων για παροχή φροντίδας στην κοινότητα, προληπτικούς ελέγχους, εξετάσεις παιδιών που βρίσκονται εκτός υγειονομικής ασφάλισης και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

«Αρνούμαστε , αναφέρει στο ψήφισμά της , το κόστος της κρίσης και των πολιτικών λιτότητας να πέφτει συνεχώς στους ώμους των φτωχών, των αδυνάμων, αυτών που η φωνή τους ακούγεται δυσκολότερα και ας είναι οι ανάγκες τους μεγαλύτερες» και :.

Απαιτεί από το Υπουργείο Υγείας την άμεση και οριστική ακύρωση κάθε σχεδίου κλεισίματος του Νοσοκομείου.

Διεκδικεί  την πλήρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» ώστε να μπορεί να λειτουργεί και να εφημερεύει, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους κατοίκους.