Ξεφτίλα. Χοντρό ρουσφέτι των Δημάρχων για «πάρτι» τους.

synedrio kede panoramiki

Την ώρα που  τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης , όπως ο Δήμαρχος Κορυδαλλού και μέλος της ηγεσίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων , Σταύρος Κασιμάτης , « κόπτονται» τάχα για « ισονομία», « ισοπολιτεία» , « αυστηρή εφαρμογή των νόμων» κ.α , την ίδια στιγμή , δίχως κανείς του , να διαφωνήσει , προωθήθηκε τροπολογία – «ρουσφέτι» στη Βουλή .

Με το «ρουσφέτι» αυτό , « απαλλάσσονται » από τα πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί προσωπικά για την κατάφωρη παραβίαση του εκλογικού νόμου  , μ΄όσα έκαναν κατά την προεκλογική εκστρατεία τους στις Δημοτικές Εκλογές του 2010.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων ( ΚΕΔΕ) , προσπαθεί να «δικαιολογήσει» τα  αδικαιολόγητα , γι αυτή την απαράδεκτη ρουσφετολογική ρύθμιση που προώθησε σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και η οποία αφορούσε  το μηδενισμό σχεδόν των προστίμων που είχαν επιβληθεί στους υποψηφίους Δημάρχους που είχαν μετατρέψει σε απέραντες « κουρελαρίες» τις πόλεις τους , στις Δημοτικές εκλογές του 2010 και τις οποίες κατά  τ΄  άλλα ήθελαν να τις « αναβαθμίσουνε»

Στην προσπάθειά της  αυτή και λόγω της έλλειψης οποιουδήποτε σοβαρού επιχειρήματος – ποιο άλλωστε θα μπορούσε να σταθεί μπροστά στην περίτρανη γι άλλη μια φορά  απόδειξη ότι οι νόμοι στην Ελλάδα δεν εφαρμνόζονται για τους ισχυρούς – επικαλείται γελοίες δικαιολογίες , οι οποίες την εκθέτουν ακόμη περισσότερο .Όπως  τάχα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί έγκαιρα .

Όμως , το ΦΕΚ του Ν. 3870/2010 , που περιείχε τις διατάξεις και τις υποχρεώσεις που θα έπρεπε να τηρήσουν στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 δημοσιεύθηκε στις  09.08.2010. Δηλαδή … τρεις μήνες πριν τις εκλογές, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες  είχαν κοινοποιηθεί  σε όλους τους εκλογικούς συνδυασμούς το σύνολο των κανονιστικών αποφάσεων και των εφαρμοστικών εγκυκλίων. .

Πως λοιπόν δεν ήταν ενημερωμένοι, κκ της ΚΕΔΕ ; Ποιόν κοροιδεύετε ; Γιατί δεν σωπαίνετε , αφού δεν έχετε το θάρρος να ομολογήσει για το κραυγαλέο αυτό ρουσφέτι; Και κυρίως τι θα πετε με ότι προμηνύεται να συμβεί στις προσεχής Δημοτικές Εκλογές , με το « μήνυμα» που στέλνετε  σ΄όσους «κουρέλιασαν» το νόμο , το 2010;

 
 

About the author

More posts by