«Παραμυθάδες» συγγραφείς  μαθητές  Δημοτικού Σχολείου της Νίκαιας

 

 

Μια ρουχαλιά (δέντρο που καρποφορεί ρούχα)

ντύνει τους φτωχούς ανθρώπους…

Η δύναμη της αγάπης λύνει τα μάγια…

Αντικείμενα ζωντανεύουν στη φαντασία των παιδιών…

Ένα μαγικό κλειδί αλλάζει τον κόσμο…

 

«Αληθινά Παραμύθια καμωμένα από…ψέματα» έγραψαν και εικονογράφησαν 200 μαθητές όλων των τάξεων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Ακροπόλεως και Παντειχίου).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ζωή Βαλάση (συγγραφέας), Πάνος Αμαραντίδης (εκπαιδευτικός, σεναριογράφος), Λιλή Γάτη (συγγραφέας), Βασίλης Γεργατσούλης (διευθυντής σχολείου, συγγραφέας).

Το παραμύθι θα αφηγηθεί η Κάρμεν Ρουγγέρη (ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης). Οι μαθητές της Ε’τάξης με την κα Υβόνη Σιέμου θα «ντύσουν» με τραγούδι και μουσική την εκδήλωση. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το βιβλίο είναι το 5ο σε σειρά συλλογή παραμυθιών που γράφουν και εικονογραφούν οι μαθητές μέσα από «παιχνίδια δημιουργικής φαντασίας» και με καθοδηγητή τον διευθυντή του σχολείου κ. Βασίλη Γεργατσούλη. Πολλά από τα παραμύθια  διαδραματίζονται στο σχολικό περιβάλλον και είναι γραμμένα με φαντασία και χιούμορ όπως είναι και ο κόσμος των παιδιών.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

23ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας

Ακροπόλεως και Παντειχίου

Ώρα :6.30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη