Πλήρως εφοδιασμένα με υγειονομικό υλικό τα Δημοτικά του Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά εφοδίασε με υγειονομικό υλικό όλα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του , που επαναλειτούργησαν .

Συγκεκριμένα, οι Διευθυντές των σχολείων παρέλαβαν μάσκες για τους εκπαιδευτικούς οι οποίες είναι προαιρετικές, αντισηπτικά, σύγχρονα θερμόμετρα για την εξ αποστάσεως μέτρηση της θερμοκρασίας, γάντια και ποδιές μιας χρήσεως για τις καθαρίστριες.

Στόχος είναι να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διασφάλιση της υγείας κατά την έναρξη των μαθημάτων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως ο Δήμος υλοποίησε περισσότερες ενέργειες από όσες προέβλεπαν οι σχετικές εγκύκλιοι, λέγοντας πως ήδη έχουν απολυμανθεί όλοι οι  χώροι των σχολείων, ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά.

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης σημείωσε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καταλυτικό ρόλο και στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας πως σε στιγμές κρίσης βρίσκεται πάντα στην  πρώτη γραμμή,  με θετικά αποτελέσματα.

                             Αλιγιζάκη

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης,  Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μακρή, αλλά και όλα τα μέλη της,  που όπως είπε, εργάζονται ανιδιοτελώς για να επανέλθουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μία ασφαλή κανονικότητα. Τόνισε, ότι ο Δήμος Πειραιά,  μέσω της Σχολικής Επιτροπής, , όπως και στο παρελθόν, έχει φροντίσει να εξασφαλίσει το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για όλους: μαθητές, εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά και Κοινοτικός Σύμβουλος, Χρήστος  Μακρής, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Μώραλη και όλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής που βρίσκονται  επί των επάλξεων, έτσι ώστε ό,τι χρειαστούν τα σχολεία να  τους τα παρέχουν.

 
 

About the author

More posts by