Σφυροκόπημα σε Χουρσαλά για το «ντουμπεκί»  στο θέμα των φυλακών

 

 

Αναπάντητο άφησε ο δήμαρχος Κορυδαλλού , Νίκος Χουρσαλάς ,στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,  το αμείλικτο ερώτημα

που του έθεσε η παράταξη « Μαζί για τον Κορυδαλλό» , του Νίκου Κατσούλη  για το   τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού  και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

«Τι θα γίνει στον χώρο των φυλακών κύριε Δήμαρχε, όταν φύγουν; Θα αποφασίσει η πόλη μας ή κάποιοι άλλοι;» ρωτήθηκε ο κ. Χουρσαλάς , ο οποίος  ένα χρόνι και πλέον μετά την κυβερνητική εξαγγελία για « δικούς» του  «λόγους» , αποφεύγει όπως « διάβολος το λιβάνι» οποιαδήποτε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με αφορμή λοιπόν και  τις δημόσιες δηλώσεις της  Γενικής Γραμματέως  Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, ότι οι φυλακές Κορυδαλλού θα γκρεμιστούν στις αρχές του 2022 , ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ,  Λάζαρος Αλεξανδρίδης,  ρώτησε το Δήμαρχο Κορυδαλλού :

1) Γιατί κ. Δήμαρχε δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα στον Κορυδαλλό τη διαδικασία δημόσιας  διαβούλευσης, για το πώς θα αξιοποιηθεί η έκταση που καταλαμβάνουν οι φυλακές, μετά την κατάργησή  τους;

2) Γιατί δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά η Επιτροπή του Δήμου για τις φυλακές;

3) Θα αποφασίσουν κάποιοι άλλοι ερήμην των πολιτών του  Κορυδαλλού;

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της παράταξης , « ο Δήμαρχος απάντησε ότι θα γίνει διαβούλευση και να μην ανησυχούμε» .

Χωρίς φυσικά , επισημαίνουμε εμείς να πει οτιδήποτε συγκεκριμένο για το θα γίνει η διαβούλευση . Πολύ δε περισσότερο τι θα αφορά αυτή η διαβούλευση και πότε θα γίνει . Μετά τη λήψη των οριστικών κυβερνητικών αποφάσεων για το τι θα γίνουν τα δεκάδες στρέμματα των τωρινών φυλακών ;

Στην ανακοίνωση της , η παράτακη « Μαζί» εκφράζει την ανησυζία της , «  ότι ο χρόνος περνά και θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες διαβούλευσης με τις παρατάξεις, τους φορείς της πόλης και τους πολίτες».

Πρέπει, τονίζει , «  ο Δήμος μας να παρουσιάσει ένα σχέδιο που να εξυπηρετεί τους πολίτες του Κορυδαλλού και να δίνει προστιθέμενη αξία στην πόλη μας και όχι να πάμε χωρίς πρόταση και να έρθουν κάποιοι άλλοι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους σε μία έκταση μεγάλης εμπορικής αξίας».

Και απαιτεί , « άμεσα ο Δήμαρχος  να καταθέσει πρόταση και να  ξεκινήσει η διαβούλευση».

 
 

About the author

More posts by