Υποβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας

kentro ygeias salaminas

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε  για το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, ο Δήμος  προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις έτσι ώστε η Σαλαμίνα να αποκτήσει επιτέλους τις υπηρεσίες υγείας που πρέπει για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων.

Σ΄ανακοίνωσή του , ο Δήμος καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας , ότι φέρει «

προ τετελεσμένων τη μοίρα των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα και κατ’ επέκταση στη Σαλαμίνα».

Και επισημαίνει ότι « παρά τις ενέργειες που έκανε η παρούσα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή της θητείας της και παρά τις διευκρινίσεις που έγιναν στους αρμόδιους σχετικά με τις τεράστιες ανάγκες και τις σημαντικές ιδιαιτερότητες του νησιού μας στο θέμα αυτό, οι υπεύθυνοι κώφευσαν για άλλη μία φορά».

Και υπογραμμίζει ότι « η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει ήδη εκπονήσει μελέτη για πρώτη φορά μετά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο νησί, τόσο για την κτιριακή επέκταση όσο και για την αναβάθμιση τού τεχνικού και ιατρικού εξοπλισμού στο σύνολό του, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων».

Η μελέτη έχει ήδη κατατεθεί από 20/12/2011 προς χρηματοδότηση στο αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας για την υλοποίησή της ενώ ταυτόχρονα έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για την παραχώρηση του δικαιώματος υλοποίησης της ανωτέρω μελέτης από τον Δήμο.

« Πέραν αυτού, υπενθυμίζουμε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή με συνεχή αιτήματα και προσωπικές επαφές με το Υπουργείο Υγείας και με την Δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, προσπαθεί συνεχώς για την ενίσχυση και την επιπλέον στελέχωση του ιατρικού προσωπικού. Τέλος, έπειτα και από την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ Σαλαμίνας, έχει αποσταλεί εκ νέου έγγραφο με το οποίο παρουσιάζεται η ανάγκη για επιπλέον στελέχωση και ζητείται η ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας» επισημαίνει ο Δήμος .

 
 

About the author

More posts by