Υπό διάλυση το Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Νικαίας

dimarxeio nikaias - bretakos

Σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του κοινοτικού συμβουλίου Νίκαιας κατήγγειλε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όμορφη Πόλη» Δρακούλης Βρεττάκος σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι τους τελευταίους μήνες είναι αδύνατο να σχηματίσει απαρτία, με αποτέλεσμα να συνεδριάζει την τρίτη φορά, με το ένα τρίτο των μελών του. «Η λειτουργία του κοινοτικού συμβουλίου, νομίζω ότι με τον τρόπο που γίνεται δεν εξυπηρετεί το θεσμό» ανέφερε και επέρριψε ευθύνες και στη Δημοτική Αρχή για πιθανή υποβάθμιση των κοινοτικών συμβουλίων.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης επισήμανε ότι η διοίκηση όχι μόνο δεν έχει υποτιμήσει τα κοινοτικά συμβούλια, αλλά ήταν και από τους ελάχιστους Δήμους που έδωσε επιπλέον αρμοδιότητες.

«Το κοινοτικό συμβούλιο δεν μπόρεσε να λειτουργήσει για δικούς του λόγους» τόνισε και έκανε λόγο για παρατάξεις που δεν έχουν πατήσει ποτέ και για κοινοτικούς συμβούλους που πάνε κουρασμένοι και δεν έχουν διάθεση να συμμετέχουν. «Από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής έγιναν τα πάντα σε σχέση με το κοινοτικό συμβούλιο» ξεκαθάρισε.