Υπό διωγμόν στον Κορυδαλλό η ελευθερία της έκφρασης και δράσης για  θέματα της πόλης;

 

Μια πρωτοφανής δίκη, θα διεξαχθεί την Τρίτη , 12 Σεπτεμβρίου , στο Α΄Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.

Η δραστήρια πρόεδρος της Ένωση Γονέων Κορυδαλλού, Άννα Τζαβαλή , διώκεται από το κορυφαίο στέλεχος της διοίκησης Χουρσαλά και  επί Κασιμάτη ,  πρώην προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  , Γιάννη Πάχου .

Όταν επί Κασιμάτη , κ. Πάχος ,ήταν στέλεχος του και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής , είχε ομολογήσει ο ίδιος ενώπιον του τότε Δημοτικού Συμβουλίου , ότι είχαν γίνει διπλοεγγραφές  δαπανών κ.α ,  μετά από αποκαλύψεις και καταγγελίες κυρίως της Ένωσης Γονέων  και Κηδεμόνων , της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού ( καθηγητές) αλλά και  του  σημερινού πολιτικού του εταίρου , Γιώργου Δημόπουλου.

Μάλιστα , ο σε βάθος έλεγχος των οικονομικών των Σχολικών Επιτροπών εκείνης της περιόδου , ήταν μια από τις γραπτές «δεσμεύσεις» της συμφωνίας να στηρίξει ο κ. Δημόπουλος , τον κ. Χουρσαλά  και  οι οποίες τότε διανεμήθηκε μαζικά  ενόψει του β΄γύρου  των Δημοτικών Εκλογών . «Δεσμεύσεις» που μέχρι τώρα σχεδόν ΚΑΜΙΑ δεν έχει υλοποιηθεί!

Μετά τις αποκαλύψεις εκείνες λοιπόν , το 2018, ο κ. Πάχος παραιτήθηκε όχι για λόγους πολιτικής ευθιξίας ,αλλά για επαγγελματικούς λόγους , όπως είχε πει. Όντως ο κ.Κασιμάτης , ως δήμαρχος τότε όχι μόνο δεν του ζήτησε να παραιτηθεί , ούτε καν  αποδοκίμασε τις έκνομες αυτές πρακτικές .Αντιθέτως τον κάλυπτε πολιτικά, όπως και το ΣΥΝΟΛΟ των  τότε Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής του Αρχής.

Ενώ , με σχετική  προ ημερών ανακοίνωση της Ένωσης ,  εκείνη η « προβληματική»  στις Σχολικές Επιτροπές , επί ημερών διοίκησης Κασιμάτη « οικονομική διαχείριση,  δημιούργησε μεγάλες οφειλές για τις 2 Σχολικές Επιτροπές, συνολικά περί το 1 εκ. Ευρώ».
Το θέμα αυτό ήταν το κορυφαίο στη σχολική κοινότητα  τότε . Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων  που πραγματοποιήθηκε στις 12/12/2018, η κυρία Τζαβαλή ως πρόεδρος της ,διάβασε σχετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία έγιναν διευκρινήσεις, εξηγήσεις, και για αυτό το θέμα και τελικά διορθωμένη, εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

Και για αυτά που ανέφερε στην εισήγηση που έγινε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης , της υπεβλήθη μήνυση από τον κ. Πάχο.

 

Η Ένωση

Στη  σχετική της ανακοίνωση  ενόψει της δίκης , , η Ένωση καταγγέλλει ότι «  η πρώην διοίκηση Κασιμάτη, όπου ο κ. Πάχος υπήρξε πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και η σημερινή διοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου, όπου ο κ. Πάχος εξακολουθεί να είναι σημαντικό στέλεχος, έχουν εφαρμόσει πολιτικές, που στηρίζουν την υποχρηματοδότηση, υποβάθμισαν και συνεχίζουν να υποβαθμίζουν καθημερινά τις ανάγκες των σχολείων. Τις ανάγκες των παιδιών μας.

Θεωρούμε ότι η επιλεκτική δίωξη κατά της Προέδρου της Ένωσης, η οποία απλώς ανέγνωσε εισήγηση που εκπόνησε και εξέδωσε συλλογικά το Διοικητικό Συμβούλιο, αποσκοπεί στο να σιωπήσει η Ένωση και να μη διεκδικεί τα αυτονόητα για τους μαθητές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Κορυδαλλού:
• εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στη διωκόμενη Πρόεδρό του,
• καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή όσο και αντιδημοκρατική προσπάθεια τρομοκράτησης της Ένωσης Γονέων και του γονεϊκού κινήματος, και
• καλεί τη Δημοτική Αρχή, τις Δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς της πόλης, να λάβουν άμεσα, και χωρίς υπεκφυγές, σαφή θέση επί του θέματος.
Εμείς θα συνεχίσουμε στον δρόμο των διεκδικήσεων και του αγώνα.
Η προσπάθεια υπονόμευσης του γονεϊκού κινήματος δεν πρόκειται να περάσει».