Φουλ στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού προχωρά η «Θατσερική» συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου 

 

Αιφνιδιαστικά, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση σημαντικής-νευραλγικής υπηρεσίας του  Δήμου εκχωρώντας παράλληλα για πολλά χρόνια και το « ζεστό» και σίγουρο χρήμα – εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ –  μέρος των  υπέρογκων ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι Κορυδαλλιώτες , προχωρά η συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου :

  • Εφαρμόζοντας  , μια « κρυφή» , στεγνά νεοφιλελεύθερη ατζέντα που θέλει να καταδείξει ότι ο ιδιωτικός τομέας , πρέπει και μπορεί να τα αναλάβει όλα και οι  δημοτικές υπηρεσίες είναι …περιττές .
  • Ξεχνώντας ότι οι δήμοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις σημερινές υποδομές πχ στις πόλεις . Και ότι τώρα έρχονται ως “κύριοι” οι κάθε λογής εργολάβοι να εκμεταλλευτούν αυτές -που έχουν πληρώσει οι δημότες .Συνάπτοντας συμβόλαια με τους δήμους και εν προκειμένω με το δήμο Κορυδαλλού , έχοντας ΑΠΟΛΥΤΩΣ διασφαλισμένα τόσο τα έσοδα όσο και τα ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ τους
  • Δεσμεύοντας  για 12 χρόνια το Δήμο Κορυδαλλού , να καταβάλλει στον εργολάβο που θα επιλέξει , τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως των τελών φωτισμού που πληρώνει ετησίως κάθε ακίνητο στον Κορυδαλλό .

Ως « ανταπόδοση» της αντικατάστασης με LED  των λαμπτήρων στις 3900 κολώνες του δήμου στους δρόμους , τις πλατείες και αλλού .

Λες και αυτό δεν μπορούσε να το κάνει η υπηρεσία του Δήμου , μέσα σε  1 ή 1,5 χρόνο, αλλάζοντας στο «ρελαντί» και στην … «πλάκα» μόλις 10 φωτιστικά ημερησίως !

Όταν μάλιστα ο Δήμος στο ταμεία του  έχει τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ , « ζεστά»,  όπως σ΄άλλες περιπτώσεις διατυμπανίζει και επιχαίρει το «δίδυμο» Χουρσαλάς-Δημόπουλος . Και απ΄αυτά, άνετα , αν ήθελαν οι Χουρσαλάς-Δημόπουλος , μπορούσε να διαθέσει ένα μέρος τους για να το κάνει .Τα οποία και θα αναπλήρωνε στη συνέχεια από τα δημοτικά τέλη που και τώρα θα εξακολουθούν να πληρώνουν οι δημότες!

Εξάλλου τα χρήματα αυτά προέρχονται από τέτοια ανταποδοτικά τέλη και σύμφωνα με το νόμο υποχρεούται ο Δήμος να τα επιστρέφει στην ολότητα του « πίσω» με αντίστοιχα έργα και όχι να  τα …αποταμιεύει! Γι αυτό και λέγονται ανταποδοτικά !

  • Στη μεθόδευση αυτή τι θα πράξουν οι τέσσερις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης , που δηλώνουν προοδευτικές και αριστερές;
  • Τι θα πράξουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων της συνδιοίκησης Χουρσαλά-Δημόπουλου αλλά και οι συνοδοιπόροι τους , από τους εννέα «ανεξαρτητοποιηθέντες» από την πρώην παράταξη Κασιμάτη, που αυτοπροσδιορίζονται ΜΕΡΙΚΟΙ απ΄αυτούς ακόμη και ως ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ή του Βαρουφάκη;
  • Η διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων  , τι έχει πράξει;
 
 

About the author

More posts by