Χοντρό ξεφώνημα σε Χουρσαλά–Πάχο .Καταπέλτης και η νέα ηγεσία της Ένωσης Γονέων Μαθητών

 

 

Καθημερινό πλέον φαινόμενο έχει γίνει το ξεφωνητό σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Χουρσαλά- Δημόπουλου για την  ανικανότητα  της ακόμα και για τα πιο  απλά.

Όπως η υλοποίηση από τον Οργανισμό Αθλητισμό –Πολιτισμού του δήμου , εξωσχολικών δραστηριοτήτων , που γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια  και τώρα με τη συνδιοίκηση Χουρσαλά –Πάχου-Δημόπουλου είναι …ζητούμενο.

Η ανεπάρκεια της Δημοτικής  τους Αρχής , οδηγεί το  δήμαρχο , Νίκο Χουρσαλά , σε επικίνδυνους  ατραπούς , φανερώνοντας βαθύτατες αντιδημοκρατικές νοοτροπίες και συμπεριφορές τους.

Η ανικανότητα τους  και αυτή  η συμπεριφορά  εξοργίζει ακόμα και παράγοντες που κάθε άλλο παρά να θεωρηθούν «μη φιλικοί» προς αυτούς . Όπως η νέα πρόεδρος της Ένωσης Γονέων , Γεωργία Γιαννακάκη.

Ποτέ άλλοτε στον Κορυδαλλό , κάποιος φορέας του Δήμου , δεν έχει εκδώσει τόσο σκληρή καταγγελία κατά  δημάρχου. Αλλά ούτε φυσικά και είχε ποτέ αντιμετωπίσει τέτοια  αντιδημοκρατική στάση και συμπεριφορά από πλευράς δημάρχου .

Επίσης παντελώς ντροπιαστικό  για πρόεδρο δημοτικού Οργανισμού , είναι όσα αναφέρει , στη σχετική ανακοίνωση η Ένωση ,  ονομαστικά,  για την στάση που τήρησε , ο κ. Πάχος .Μετά απ΄αυτό , πολλοί θα ήταν εκείνοι που από ευθιξία θα παραιτιόνταν ή θα απαντούσαν αν θεωρούσαν ότι τους αδικεί ή προβάλλονται.

                                                    Η ανακοίνωση

Ολόκληρη η ανακοίνωση  της  «Ένωσης» που αναλυτικά αναφέρει και καταγγέλλει όσα διαδραματίστηκαν, έχει ως εξής :

«Μετά από αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο ΟΑΠ Γιάννη Πάχο. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διερεύνηση της πρόθεσης του Δήμου να πραγματοποιήσει εξωσχολικές δραστηριότητες (παραδοσιακούς χορούς και σκάκι) δωρεάν στα σχολεία.

Τα ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα παραδοσιακών χορών και σκάκι στα σχολεία είναι πραγματικό αποκούμπι για τους γονείς. Καθοριστική ήταν και είναι η παρέμβαση του γονεϊκού κινήματος στο να παρέχονται από το Δήμο δωρεάν, τουλάχιστον αυτά τα προγράμματα.

Τις προηγούμενες χρονιές, από το τέλος Σεπτέμβρη, υπήρχε ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα έναρξης των προγραμμάτων και τις διαδικασίες που οι Σύλλογοι Γονέων θα έπρεπε να εφαρμόσουν ώστε να ενταχθούν σε αυτά. Φέτος έχει φθάσει στα μέσα ο Οκτώβριος και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ούτε στους Συλλόγους ούτε στην Ένωση Γονέων για την πρόθεση έναρξης των προγραμμάτων.

Όμως, παρά το σαφές αντικείμενο της συζήτησης, αυτή κατευθύνθηκε σε λογοτεχνική, συντακτική και ερμηνευτική ανάλυση της ανακοίνωσης που η Ένωση εξέδωσε σχετικά με την κωλυσιεργία έναρξης των εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

 Ο Δήμαρχος αναλώθηκε να την διαβάζει σειρά-σειρά και να αναλύει το εν λόγω κείμενο, σχολιάζοντας προσβλητικά και μικροπρεπώς, με ειρωνική διάθεση και κάνοντας προσωπικές επιθέσεις σε μέλη της Ένωσης ενώ συνεχώς κατεύθυνε τη συζήτηση σε θέματα που δεν αφορούσαν το αντικείμενο της συζήτησης.

Ο δε Πρόεδρος τήρησε τη βέλτιστη θέση…. δεν πήρε καμία θέση καθώς δεν μίλησε καθόλου.

Η αντιμετώπιση των μελών της Ένωσης από τον Πρόεδρο του ΟΑΠ και το Δήμαρχο ήταν απαράδεκτη, αποκαρδιωτική και προσβλητική. Αντί να προστεθούν κι άλλες δραστηριότητες ώστε να διευρυνθούν οι ορίζοντες των παιδιών μας, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, συζητάμε ακόμα για τους παραδοσιακούς και το σκάκι και ακόμα και γι’ αυτά η Ένωση αντιμετωπίζεται με ειρωνεία και σκωπτικότητα. Ντροπή!

Απαιτούμε να ξεκινήσουν άμεσα τα προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού από το Δήμο, δωρεάν και χωρίς καμία προϋπόθεση για τη συμμετοχή των παιδιών.

Αναμένουμε να δούμε αν η δέσμευση ότι στις επόμενες 2 εβδομάδες θα κληθούν οι σύλλογοι γονέων και η Ένωση να δηλώσουν συμμετοχές και να καταρτιστεί πρόγραμμα, θα ισχύσει. Ευσεβής πόθος μας είναι η δημιουργία προγράμματος μαζικού λαϊκού πολιτισμού και αθλητισμού, ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Τέλος, λόγω της ανάγκης εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου ζητάμε την εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των προγραμμάτων, δωρεάν διάθεση του αναγκαίου υλικού ατομικής προστασίας και τη διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτές και μαθητές δωρεάν με ευθύνη του κράτους.

Αδύνατο για τη λογική της διοίκησης Χουρσαλά-Δημόπουλου να γίνει αντιληπτό πως ο κάθε εργαζόμενος, μαζί με την οικογένειά του, έχει τεράστια ανάγκη για πολιτισμό και αθλητισμό χωρίς αυτά να τα πληρώνει συνέχεια ειδικά μετά από αυτές τις συνθήκες που έζησε το προηγούμενο διάστημα με τον εγκλεισμό, τις χιλιάδες απολύσεις, την τηλεργασία και τη διάλυση κάθε εργασιακού χρόνου.

Η επιχειρηματολογία της αποφυγής συναθροίσεων, εν μέσω πανδημίας, και η επίκληση του πρωτοκόλλου ΕΟΔΥ ήταν αυτά που δεν έδωσαν στον δήμο την δυνατότητα να βάλει, ανά τρεις θέσεις στο θεατράκι Θ. Βέγγος, δημότες να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ μία παράσταση, μια συναυλία.

Η επικοινωνία με πάρα πολλά σχολεία είχε δείξει αυτό που η διοίκηση προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βάλει «κάτω από το χαλάκι». Εκτός από τους πολλούς συλλόγους που δεν είχαν καμία ενημέρωση μέχρι την Δευτέρα, υπήρξε σύλλογος με την επιβεβαίωση πως δεν θα γίνουν.

Τώρα δήμαρχος και πρόεδρος ΟΑΠ, προσπαθούν να καλύψουν το γεγονός στους συλλόγους γονέων που δεν σταμάτησαν να διεκδικούν. Μοναδικό συμπέρασμα από την συνάντηση είναι πως δεν είχαν καμία προτεραιότητα και σχεδιασμό στο πρόγραμμα «Σχολείο σε κίνηση», τι στερούσαν από τα παιδιά κι αυτό φάνηκε περίτρανα από την επιθετική στάση τους.

Μετά τη συνάντηση της Ένωσης, σπεύδουν να ενημερώσουν τους συλλόγους, για συνάντηση με τη διοίκηση ΟΑΠ που, όπως λένε, προγραμματίζεται για τις 25/10, όταν πέρυσι έστελναν από πολύ νωρίτερα.

Η Ένωση δεν θα σταματήσει στιγμή να διεκδικεί».

 
 

About the author

More posts by