Έκοβε μεροκάματα ο « αγωνιστής» Μπενετάτος ακόμη και εργαζομένων σε λοχεία ή στην εντατική

dimarx nikaia - ioak - trakas

Σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και πρώην Δήμαρχο , Στέλιο Μπενετάτο , στελέχους του ΚΚΕ, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Νίκαιας κ. Τράκας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Αιτία ήταν η ένσταση στο υπηρεσιακό συμβούλιο και τα διοικητικά δικαστήρια που έχει κάνει ο κ. Μπενετάτος για μεροκάματα που έδωσε η σημερινή Δημοτική Αρχή σε εργαζόμενους, που όπως είπε ο κ. Τράκας, βρισκόντουσαν σε άδεια λοχείας, και είχαν κρατηθεί από την προηγούμενη διοίκηση.

«Νομίζω ότι αυτή η εμπάθεια προς τους εργαζόμενους που έχει πρέπει να σταματήσει» τόνισε ο κ. Τράκας, μιλώντας για τον κ. Μπενετάτο και ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει το σχετικό δικαστήριο, κάνοντας λόγο για μια απαράδεκτη ενέργεια.

«Επιλέγατε εκείνη την εποχή να κόβετε σε άλλους δύο μεροκάματα, σε άλλους επτά, σε άλλους οκτώ» κατήγγειλε και κατηγόρησε τον πρώην Δήμαρχο ότι ξεχώριζε εργαζόμενους.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή η απόφαση ήταν παράνομη, ενώ τόνισε ότι μεταξύ των μεροκάματων που είχε κόψει ο κ. Μπενετάτος, ήταν και ενός εργαζόμενου που βρισκόταν στην εντατική. «Νομίζω ότι αυτή την ώρα, αυτό το δικαστήριο, θα πρέπει εσείς ο ίδιος να πάτε αύριο και θα πρέπει να πείτε τελείωσε» ανέφερε μεταξύ άλλων κλείνοντας.

 

   Μπενετάτος

Από την πλευρά του ο κ. Μπενετάτος δήλωσε άγνοια για το δικαστήριο και υποστήριξε ότι η ένσταση του αφορούσε μεροκάματα που είχαν κοπεί, επειδή γινόταν επίσχεση εργασίας χωρίς λόγο. «Ξέρω ότι κάποια στιγμή, μέσα στην όλη λογική που διακατείχε το σωματείο, γινόταν επίσχεση και ας ήταν πληρωμένα οι μισθοί και τα μεροκάματα» επισήμανε.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, στην παραπάνω τοποθέτηση.

Επανέλαβε συγκεκριμένα ότι ο κ. Μπενετάτος έκοβε μεροκάματα ανθρώπων που είχαν ασθένειες και ήταν στην εντατική και είχαν γίνει ολόκληρα επεισόδια γι’ αυτό. Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο σύλλογος πήρε την ευθύνη και δεν έκανε καμία ένσταση για τα μεροκάματα που του κόπηκαν. «Μιλάω για τους εργαζόμενους, των οποίων η Δημοτική Αρχή εκείνη την εποχή ως γενίτσαρος, έκοβε τα μεροκάματα για να σπάσει τους εργαζόμενους» κατήγγειλε.

Τέλος, η παρέμβαση του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλη Κουφόγιαννη προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, προκειμένου να ολοκληρώσει την τοποθέτηση του, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τελευταίου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια σφοδρή λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο.