Ανοίγει για επισκευές το “Ρηνιωτάκη”. Η τελική δίκη 5/9

Κερδήθηκε η δίκη του δήμου Κορυδαλλού για την άρση των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων στο κτίριο που στεγάζεται το 3ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού ( πρώην Ρηνιωτάκη).

Η θετική αυτή εξέλιξη δίδει τη δυνατότητα στο δήμο να προβεί σ΄όλες εκείνες τις απαραίτητες εργασίες – και οι οποίες δεν πολλές και σημαντικές- με χρονικό ορίζοντα όμως την 5η Σεπτεμβρίου , οπότε και είναι η οριστική δικάσιμος της υπόθεσης .

Ενάγων είναι ο ιδιοκτήτης του σχολείου , ο οποίος έχει παρουσιάσει  συγκεκριμένες εκθέσεις πολιτικών μηχανικών και αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων , που αναφέρουν ότι το σχολείο λόγω των κτιριακών του προβλημάτων δεν είναι κατάλληλο να λειτουργήσει ως σχολική μονάδα.

Προφανώς θα σκοπεύει να το αξιοποιήσει με διαφορετικό τρόπο ( πχ πώληση , κατασκευή γκαράζ ή άλλα).

Όμως  έχει σημασία να τονισθεί και να υπογραμμισθεί ότι στους ελέγχους αυτούς δεν προέβη από μόνος του.

“Διατάχθηκε” με επίσημο έγγραφο του δήμου που του εστάλη τον Απρίλιο να προβεί σ΄αυτούς τους ελέγχους .

Και όπως αναφέραμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις και απάντηση από τη διοίκηση Κασιματη δεν λάβαμε :

  • Σχετικό έγγραφο  έχει σταλεί και στους ιδιοκτήτες και άλλων παλαιών κτιρίων που στεγάζονται σχολεία ή παιδικοί σταθμοί ; ( πχ για το 8ο Γυμνάσιο , το Δημοτικό στη ” Τσέτου”  κλπ)
  • Και αν ναι έγιναν έλεγχοι , τι έδειξαν και επιβεβαιώθηκαν τα όποια ευρήματα από την Τεχνική Υπηρεσία ;
  • Αν όχι γιατί τότε στάλθηκε στον ιδιοκτήτη του ” Ρηνιωτάκη” ; Υπήρχαν κάποιοι ιδιαίτεροι λόγοι ( στατικότητας κλπ) , που είχαν διαπιστωθεί από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου ;
  • Διαφορετικά τότε γιατί εστάλη στα “ξαφνικά” μόνο σ΄αυτό , εν μέσω ουσιαστικά της προεκλογικής περιόδου και σε μια περίοδο που …όλο τυχαίως συμπίπτει και με την ολοκλήρωση της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ ;

Στη δίκη που ο δήμος  κέρδισε , από την πλευρά του προσκομίστηκε και σχετικό έγγραφο -βεβαίωση της ΚΤΥΠ  ΑΕ  ( πρώην ΟΣΚ) ότι το κτίριο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικότητας . Ωστόσο περιέχονται συγκεκριμένες εργασίες που οφείλει ο δήμος να κάνει  και  δεν είχαν γίνει .