Γ. Μπενέτος : « Κατήφορος» η σύγκρουση μεταξύ « Επιμελητηριακών Αρχόντων»

benetos

Παρέμβαση στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ σημαντικών στελεχών των Επιμελητηρίων , μ΄αφορμή και την κάθοδο του προέδρου  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΠ , Βασίλη Κορκίδη , ως υποψήφιου ευρωβουλευτή ( ΝΔ), έκανε , ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γεώργιος Μπενέτος

Με αφορμή και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας
«Ναυτεμπορική» , ο κ. Μπενέτος , εξέφρασε τη λύπη του , για τη  διαμάχη μεταξύ των προέδρων Κ.Ε.Ε.Ε. και Ε.Β.Ε.Π., για την ορθότητα ή μη των χειρισμών εκατέρωθεν, για το μέλλον των Επιμελητηρίων.

Και ζητεί να « σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος των Επιμελητηριακών αρχόντων, που με αυτό τον τρόπο, μόνο υπηρεσίες δεν προσφέρουν στο θεσμό που υποτίθεται ότι «υπηρετούν».

Επίσης καλεί την κυβέρνηση – «με παρέμβαση  του Πρωθυπουργού, εφόσον το θέμα δεν μπορεί να λυθεί στο επίπεδο του αρμόδιου Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας – να αποφασίσει επιτέλους να στηρίξει την επιχειρηματικότητα διαμέσου της βιωσιμότητας των Επιμελητηρίων, διαφορετικά εκτός των άλλων παροχών προς το επιχειρείν και βασικές υποχρεώσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μείνουν «ξεκρέμαστες» και αναφέρομαι στην τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και της Υπηρεσίας μιας Στάσης» .