Δεν κάνουν τεστ-κορωνοιού στους  εκπαιδευτικούς  με κρούσμα κορωνοιού στα τμήματα τους.Ακόμη και οι δικοί της καταγγέλλουν τη συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου

 

 

Απρόθυμη είναι η συνδιοίκηση Χουρσαλά – Δημόπουλου , να κάνει κάτι το παραπάνω σ΄ότι αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοιού.

Ενώ έχει χρηματοδοτηθεί  εκτάκτως από το κράτος τους τελευταίους 5 μήνες επιπλέον με …1 εκατομμύριο ευρώ , για  δράσεις που αφορούν τον κορωνοιό, αρνήθηκε να κάνει test  τουλάχιστον σ’ εκπαιδευτικούς  που στα τμήματα τους καταγράφηκαν κρούσματα κορωνοιού. Αντίθ

ετα μ΄ότι πράττουν άλλοι δήμοι .

Η απαράδεκτη και σ΄αυτό συνδιοίκηση Χουρσαλά – Δημόπουλου, ερμηνεύει όπως εκείνη θέλει  τις σχετικές εγκυκλίους .

                               Η «ερμηνεία» της εγκυκλίου

Δηλώνει , ότι « δεν προβλέπεται» στη σχετική εγκύκλιο του ΕΟΔΥ , να γίνεται από το δήμο  test κορωνοιού και « νίπτει τα χείρας» της ως άλλος « Πόντιος Πιλάτος».

Το «δεν προβλέπεται» όμως , δεν σημαίνει και ότι δεν πρέπει να γίνει ή ότι απαγορεύεται.

Πχ  και στις συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων « δεν προβλέπεται» από  πουθενά  υποχρεωτικά αλλά ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σ΄ ένα δήμο να βάφει  κάθε χρόνο όλα τα σχολεία του.

Επίσης η  παραπάνω γενναία  έκτακτη  χρηματοδότηση που έλαβε από το κράτος

αυτόν τον σκοπό είχε : Να χρηματοδοτηθεί η διεξαγωγή τεστ κορωνοιού , να αγοραστούν απολυμαντικά για τα σχολεία  , να γίνουν απολυμάνσεις κλπ.

 

Ερωτήματα

Τελικά στον Κορυδαλλό , δεν ήταν αρκετά αυτά τα χρήματα ; Πόσα τεστ έκανε ο δήμος , μέχρι τώρα και πόσο τέλος πάντων στοίχησαν ;

Όπως επίσης πόσο στοίχησαν οι όποιες απολυμάνσεις έχουν γίνει στα σχολεία  ή τα απολυμαντικά που αγοράστηκαν;

Ή μήπως μεγάλο ποσόν αυτών των χρημάτων , έχουν κατευθυνθεί σε…προσλήψεις συμβασιούχων και διάφορες αγορές ; Και τι συγκεκριμένα ;

Δεδομένου μάλιστα, ότι  αυτό το 1 εκατομμύριο ευρώ  δεν αφορά την πρόσληψη καθαριστριών και τη μισθοδοσία τους , αφού ,όπως έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση θα υπάρχει άλλη , συγκεκριμένη επιχορήγηση για τον σκοπό αυτό. Ούτε την κάλυψη για χαμένα έσοδα του δήμου , πχ δημοτικά τέλη.

Επίσης , ο κ. Χουρσαλάς , δεν έλεγε ότι έχει ο δήμος 700 test για τον κορωνοιό;

Πόσα έγιναν ;

Έγιναν και σε  άτομα που δεν είναι υπάλληλοι του δήμου ; Και σε ποιους ;

Επίσης πόσα έχουν μείνει ;

Η καταγγελία

Την  απαράδεκτη αυτή στάση της συνδιοίκησης Χουρσαλά –Δημόπουλου , επισήμανε  στην πρόσφατη Γενικής Συνέλευση των καθηγητών του Κορυδαλλού (ΕΛΜΕ) , ένα …στέλεχος της .

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Παναγόπουλος ,  υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην παράταξη  του κ. Δημόπουλου , μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου.

Ως καθηγητής και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού , ενημέρωσε τη Γενική Συνέλευση ότι ο αντιδήμαρχος Παιδείας , κ. Τζέρμπος , αρνήθηκε να γίνουν τεστ στους 4 καθηγητές  του τμήματος του ΕΠΑΛ που τέθηκε σε καραντίνα λόγω κορωνοιού. Με τη « δικαιολογία» που προαναφέραμε: «Δεν προβλέπεται από την εγκύκλιο του ΕΟΔΥ».

Έτσι οι καθηγητές ήταν αναγκασμένοι οι ίδιοι να πληρώσουν  τα τεστ. Και αν ήταν αρνητικά να επιστρέψουν στην εργασία τους . Σε διαφορετική περίπτωση να τεθούν σε καραντίνα για 14 μέρες. Μ΄ότι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία του σχολείου , αφού θα απουσίαζαν και από τα αμαθήματα που διδάσκουν σ΄άλλα τμήματα .

Όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος , αυτό που τελικά έπραξε ο δήμος ήταν να κάνει απολύμανση σε δυο συγκεκριμένα τμήματα και στις τουαλέτες .

Όχι όμως, επισημαίνουμε , στο υπόλοιπο κτίριο . Ούτε καν στην είσοδο , ή στον αύλειο χώρο . Λες και οι συγκεκριμένοι μαθητές μόνο στο τμήμα και στις τουαλέτες ήταν !