ΕΛΜΕ :Όχι μετεγκαταστάσεις  σχολείων  του Κορυδαλλού σε ακατάλληλα κτίρια

 

 

Όχι « μπαλώματα» αλλά οριστικές λύσεις στο πρόβλημα έλλειψης σχολικής στέγης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , ιδιαίτερα  στο Σχιστό και Άνω  Κορυδαλλό , απαιτούν οι καθηγητές της πόλης .

Το συνδικαλιστικό τους όργανο , η ΕΛΜΕ ,  απαιτεί, τονίζει σ΄ανακοίνωση της ,    την κατασκευή σύγχρονων σχολικών κτηρίων  με σύγχρονο εξοπλισμό, προσβάσιμων από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Και δηλώνει την σθεναρή αντίθεση της , σε μεθοδεύσεις  μετεγκατάστασης  σχολείων σε ενοικιαζόμενα ακατάλληλα κτίρια.

Μ΄ αφορμή, όσα  μεθοδεύτηκαν από τη διοίκηση του δήμου για τη μετακίνηση ενός εκ των δυο Γυμνασίων  4ου και 5ου  ή τμήματος αυτών σε ενοικιαζόμενο κτήριο, , υπογραμμίζει , « δεν θα δεχτούμε καμία στεγαστική λύση υποδεέστερη της υφιστάμενης.

Και επισημαίνει ότι ως  ΕΛΜΕ «εδώ και πολλά χρόνια και με επανειλημμένες επαφές με όλες τις δημοτικές αρχές, έχει εντοπίσει και επισημάνει τις διαστάσεις του κτιριακού προβλήματος στον Κορυδαλλό και έχει καταθέσει  προτάσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση

  1. Στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση της σχολικής κοινότητας για τη μη μετεγκατάσταση των μαθητών, όλου ή τμήματος ενός εκ των δύο σχολείων, σε ενοικιαζόμενο κτήριο που δεν πληροί τις προδιαγραφές σύγχρονου διδακτηρίου. Η σχολική κοινότητα ψήφισε την παραμονή των δύο σχολείων στο υπάρχον κτήριο με κτίσιμο 4-5 νέων αιθουσών ή αντικατάσταση με προκάτ νέου τύπου, με σχεδιασμό ώστε να είναι νόμιμα και ασφαλή. Για τις βελτιώσεις αυτές ο Δήμος μπορεί να διαθέσει  το ποσόν που έχει προϋπολογιστεί για τον σκοπό της ενοικίασης κτηρίου.
  2. Συντασσόμαστε  με την ομόφωνη απόφαση της σχολική κοινότητας για την ανάγκη καινούριου σχολείου και την συντονισμένη προσπάθεια όλων των φορέων που εμπλέκονται» .